

Fondant kartofler med kylling
Prøv disse udsøgte fondant kartofler – gyldenstegte, bagt med en smør-soja-urtefond, sprøde udenpå og bløde indeni. Kombinationen med saftig kylling gør det til en himmelsk ret.
Fremgangsmåde
Step 1

350 g kartofler – 200 g kyllingebryst – 1 tsk. peber – ½ tsk. salt
Skræl kartoflerne, og brug en rund udstikker til at forme dem i ensartede 3 cm tykke cylindre. Krydr kyllingebrystet med salt og peber.
Step 2

2 spsk. rapsolie – 4 fed hvidløg, knust – 50 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 2 kviste timian – 1 kvist salvie
Varm olie på en pande. Svits kartoflerne og kyllingen på alle sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt knust hvidløg, smør, Kikkoman sojasauce og krydderurter (timian og salvie). Varm i 2 minutter, mens du overhælder kyllingen og kartoflerne med saucen. Sørg for at skrabe pandens bund for at frigive masser af smag.
Step 3

100 ml hønsebouillon – 3 salvieblade – 2 skive skiver røget bacon – 1 spsk. timianblade
Hæld bouillon på panden, og rør rundt. Læg de tre salvieblade og bacon på kyllingebrystet. Sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 °C, og bag den i 20 minutter.
Pynt med frisk timian, og dryp den resterende sauce fra panden over.
Tip:
Du kan også skære kartoflerne i tykke tern eller give dem andre former.
Du kan også anvende andre krydderurter til denne opskrift, såsom rosmarin, basilikum og oregano.
Opskrifts-ID: 1462
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide