Fondant kartofler med kylling
Fondant kartofler med kylling

Fondant kartofler med kylling

4,1 8 Bedømmelse
Samlet tid40 min.
20 min.Arbejdstid
20 min.Tilberedningstid

Prøv disse udsøgte fondant kartofler – gyldenstegte, bagt med en smør-soja-urtefond, sprøde udenpå og bløde indeni. Kombinationen med saftig kylling gør det til en himmelsk ret. 

Ingredienser

2 Portioner
350 g
kartofler
200 g
kyllingebryst
1 tsk.
peber
 ½ tsk.
salt
2 spsk.
rapsolie
4 
fed hvidløg, knust
50 g
smør
2 
kviste timian
1 
kvist salvie
100 ml
hønsebouillon
3 
salvieblade
2 skive
røget bacon
1 spsk.
timianblade
Næringsindhold:2749 kJ / 567 kcal
37,5 gFedt
29 gProtein
29 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

350 g kartofler – 200 g kyllingebryst – 1 tsk. peber –  ½ tsk. salt

Skræl kartoflerne, og brug en rund udstikker til at forme dem i ensartede 3 cm tykke cylindre. Krydr kyllingebrystet med salt og peber. 

Step 2

2 spsk. rapsolie – 4  fed hvidløg, knust – 50 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2  kviste timian – 1  kvist salvie

Varm olie på en pande. Svits kartoflerne og kyllingen på alle sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt knust hvidløg, smør, Kikkoman sojasauce og krydderurter (timian og salvie). Varm i 2 minutter, mens du overhælder kyllingen og kartoflerne med saucen. Sørg for at skrabe pandens bund for at frigive masser af smag. 

Step 3

100 ml hønsebouillon – 3  salvieblade – 2 skive skiver røget bacon – 1 spsk. timianblade

Hæld bouillon på panden, og rør rundt. Læg de tre salvieblade og bacon på kyllingebrystet. Sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 °C, og bag den i 20 minutter.
Pynt med frisk timian, og dryp den resterende sauce fra panden over. 

Tip:

Du kan også skære kartoflerne i tykke tern eller give dem andre former. 

Du kan også anvende andre krydderurter til denne opskrift, såsom rosmarin, basilikum og oregano.

Opskrifts-ID: 1462

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

350 g kartofler – 200 g kyllingebryst – 1 tsk. peber – ½ tsk. salt

Skræl kartoflerne, og brug en rund udstikker til at forme dem i ensartede 3 cm tykke cylindre. Krydr kyllingebrystet med salt og peber. 

2 spsk. rapsolie – 4 fed hvidløg, knust – 50 g smør – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce2 kviste timian – 1 kvist salvie

Varm olie på en pande. Svits kartoflerne og kyllingen på alle sider, indtil de er gyldenbrune. Tilsæt knust hvidløg, smør, Kikkoman sojasauce og krydderurter (timian og salvie). Varm i 2 minutter, mens du overhælder kyllingen og kartoflerne med saucen. Sørg for at skrabe pandens bund for at frigive masser af smag. 

100 ml hønsebouillon – 3 salvieblade – 2 skive skiver røget bacon – 1 spsk. timianblade

Hæld bouillon på panden, og rør rundt. Læg de tre salvieblade og bacon på kyllingebrystet. Sæt retten i en forvarmet ovn ved 200 °C, og bag den i 20 minutter.
Pynt med frisk timian, og dryp den resterende sauce fra panden over. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.