

Søde kartofler med laks og spinat
Søde kartofler fyldt med cremet spinat og marineret laks, serveret med en forfriskende yoghurtdip med krydderurter. Retten er perfekt som en lækker og aromatisk frokost eller aftensmad.
Ingredienser
Søde kartofler:
Salmon:
Spinat i flødesauce:
Yoghurtdip med krydderurter:
Fremgangsmåde
Step 1

700 g søde kartofler – 1 spsk. rapsolie – 1 nip salt – 250 g laksefilet – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – ½ tsk. friskmalet sort peber
Vask, tør og halvér de søde kartofler. Pensl dem med olie og drys med salt. Læg dem i en airfryer og bag dem ved 200 °C i 30 minutter. Skær laksen i store tern. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber, bland det hele godt sammen, og stil det til side.
Step 2

1 spsk. olivenolie – ½ spsk. smør – 1 lille løg, hakket – 1 stort fed hvidløg, hakket – 150 g babyspinat – 130 ml piskefløde (30%) – 30 g blåskimmelost – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ¼ tsk. muskatnød – ¼ tsk. friskmalet sort peber
Opvarm olivenolie og smør på en pande, og tilsæt løg og hvidløg. Steg det, indtil løget og hvidløget er blødt, og tilsæt derefter spinat, fløde og smuldret ost. Kog saucen, indtil den begynder at tykne, og tilsæt derpå Kikkoman sojasauce og krydderier. Udhul de bagte søde kartofler, så der er en kant på ca. 2 cm. Hæld det kartoffel, du har skrabet ud, ned til spinaten. Kom spinatblandingen og laksen fra step 1 ned i de udhulede søde kartofler. Læg de fyldte søde kartofler i en airfryer og bag dem i 5 minutter.
Step 3

120 g græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer – 1 tsk. honning – 2 spsk. persille, hakket – 2 spsk. purløg, hakket – ¼ tsk. friskmalet sort peber
Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, krydderurter og peber. Anret de fyldte kartofler på en tallerken, og server med dippen.
Tip:
De søde kartofler kan også bages i en ovn.
Du kan også bruge almindelige kartofler eller butternutsquash i stedet for søde kartofler.
Opskrifts-ID: 1463
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide