Søde kartofler med laks og spinat
Søde kartofler med laks og spinat

Søde kartofler med laks og spinat

4,3 6 Bedømmelse
Samlet tid50 min.
15 min.Arbejdstid
35 min.Tilberedningstid

Søde kartofler fyldt med cremet spinat og marineret laks, serveret med en forfriskende yoghurtdip med krydderurter. Retten er perfekt som en lækker og aromatisk frokost eller aftensmad. 

Ingredienser

2 Portioner

Søde kartofler:

700 g
søde kartofler
1 spsk.
rapsolie
1 nip
salt

Salmon:

250 g
laksefilet
 ½ tsk.
friskmalet sort peber

Spinat i flødesauce:

1 spsk.
olivenolie
 ½ spsk.
smør
1 
lille løg, hakket
1 
stort fed hvidløg, hakket
150 g
babyspinat
130 ml
piskefløde (30%)
30 g
blåskimmelost
 ¼ tsk.
muskatnød
 ¼ tsk.
friskmalet sort peber

Yoghurtdip med krydderurter:

120 g
græsk yoghurt
1 tsk.
honning
2 spsk.
persille, hakket
2 spsk.
purløg, hakket
 ¼ tsk.
friskmalet sort peber
Næringsindhold:4389 kJ / 1049 kcal
67 gFedt
40 gProtein
86 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

700 g søde kartofler – 1 spsk. rapsolie – 1 nip salt – 250 g laksefilet – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer ½ tsk. friskmalet sort peber

Vask, tør og halvér de søde kartofler. Pensl dem med olie og drys med salt. Læg dem i en airfryer og bag dem ved 200 °C i 30 minutter. Skær laksen i store tern. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber, bland det hele godt sammen, og stil det til side. 

Step 2

1 spsk. olivenolie –  ½ spsk. smør – 1  lille løg, hakket – 1  stort fed hvidløg, hakket – 150 g babyspinat – 130 ml piskefløde (30%) – 30 g blåskimmelost – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. muskatnød –  ¼ tsk. friskmalet sort peber

Opvarm olivenolie og smør på en pande, og tilsæt løg og hvidløg. Steg det, indtil løget og hvidløget er blødt, og tilsæt derefter spinat, fløde og smuldret ost. Kog saucen, indtil den begynder at tykne, og tilsæt derpå Kikkoman sojasauce og krydderier. Udhul de bagte søde kartofler, så der er en kant på ca. 2 cm. Hæld det kartoffel, du har skrabet ud, ned til spinaten. Kom spinatblandingen og laksen fra step 1 ned i de udhulede søde kartofler. Læg de fyldte søde kartofler i en airfryer og bag dem i 5 minutter. 

Step 3

120 g græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 tsk. honning – 2 spsk. persille, hakket – 2 spsk. purløg, hakket –  ¼ tsk. friskmalet sort peber

Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, krydderurter og peber. Anret de fyldte kartofler på en tallerken, og server med dippen. 

Tip:

De søde kartofler kan også bages i en ovn. 
Du kan også bruge almindelige kartofler eller butternutsquash i stedet for søde kartofler.

Opskrifts-ID: 1463

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

700 g søde kartofler – 1 spsk. rapsolie – 1 nip salt – 250 g laksefilet – 3 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer ½ tsk. friskmalet sort peber

Vask, tør og halvér de søde kartofler. Pensl dem med olie og drys med salt. Læg dem i en airfryer og bag dem ved 200 °C i 30 minutter. Skær laksen i store tern. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og peber, bland det hele godt sammen, og stil det til side. 

1 spsk. olivenolie – ½ spsk. smør – 1 lille løg, hakket – 1 stort fed hvidløg, hakket – 150 g babyspinat – 130 ml piskefløde (30%) – 30 g blåskimmelost – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. muskatnød – ¼ tsk. friskmalet sort peber

Opvarm olivenolie og smør på en pande, og tilsæt løg og hvidløg. Steg det, indtil løget og hvidløget er blødt, og tilsæt derefter spinat, fløde og smuldret ost. Kog saucen, indtil den begynder at tykne, og tilsæt derpå Kikkoman sojasauce og krydderier. Udhul de bagte søde kartofler, så der er en kant på ca. 2 cm. Hæld det kartoffel, du har skrabet ud, ned til spinaten. Kom spinatblandingen og laksen fra step 1 ned i de udhulede søde kartofler. Læg de fyldte søde kartofler i en airfryer og bag dem i 5 minutter. 

120 g græsk yoghurt – 2 spsk. Ponzu - en blanding af sojasauce, eddike og citronaromaer1 tsk. honning – 2 spsk. persille, hakket – 2 spsk. purløg, hakket – ¼ tsk. friskmalet sort peber

Bland yoghurt med Kikkoman ponzu citrus sojasauce, honning, krydderurter og peber. Anret de fyldte kartofler på en tallerken, og server med dippen. 

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.