Søg
Filter
Bookmark
8 af 335

Tagine med kefta

Tilberedningstid: 1 time 20 min.
Brændværdi (pr. Portion): 2389 kJ / 571 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Til kødbollerne:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket lammekød (eller evt. blandet hakkekød)
  • 3 spsk. hakket persille
  • 3 spsk. hakket koriander
  • 2 tsk. paprikapulver og 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. kanel og 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • 50 ml
  • 3 spsk. olivenolie

Til saucen:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde og 2 gule peberfrugter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 400 g tomatpuré (fra dåse)
  • 100 ml danskvand
  • 60 ml
  • 1 tsk. paprikapulver og 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/4 tsk. friskkværnet hvid peber
  • Sukker
  • 4 æg

Forberedelse

Kødboller: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Bland kød, løg, hvidløg, krydderurter, krydderier og sojasauce grundigt sammen til en ensartet fars. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød. Varm olien op på en pande, og svits kødbollerne på alle sider ved høj varme (de skal ikke gennemsteges).

Sauce: Pil løget og hvidløgene, og hak begge dele meget fint. Skær peberfrugterne i halve, skyl og udkern dem, og skær dem i tern. Varm olien op i en tagine ved jævn varme. Steg løgene, hvidløgene og peberfrugterne i olien i ca. 10 minutter. Tilsæt tomatpure, danskvand og sojasauce, og krydr med paprika, spidskommen, peber og sukker. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i ca. 10 minutter.

Tilsæt kødbollerne, og lad dem simre i saucen i ca. 10-15 minutter. Slå æggene forsigtigt ud over kødbollerne. Pas på, at der ikke går hul på æggeblommerne. Læg låg på taginen, og lad æggene trække, til de har den ønskede konsistens. Kefta-tagine-retten pyntes efter smag og behag med persille og koriander og serveres med fladbrød.

Ingredienser for 4 portioner

Til kødbollerne:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket lammekød (eller evt. blandet hakkekød)
  • 3 spsk. hakket persille
  • 3 spsk. hakket koriander
  • 2 tsk. paprikapulver og 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. kanel og 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • 50 ml
  • 3 spsk. olivenolie

Til saucen:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde og 2 gule peberfrugter
  • 3 spsk. olivenolie
  • 400 g tomatpuré (fra dåse)
  • 100 ml danskvand
  • 60 ml
  • 1 tsk. paprikapulver og 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/4 tsk. friskkværnet hvid peber
  • Sukker
  • 4 æg