Kikkoman og kvalitet
Hvad er det, der giver Kikkoman sojasauce dens suveræne kvalitet?
- Masser af umami
Under den lange modningsproces udvikler sojasaucen en kraftig umami. Vi oplever mad med umami som mere velsmagende, og det er umamien, der giver Kikkoman sojasauce dens unikke runde og fyldige smag.
- Højere kvælstofindhold
Den kraftige og samtidig fløjlsbløde smag skyldes Kikkoman-sojasaucens mange aminosyrer (indholdet af kvælstof). Det forholder sig nemlig sådan, at kvaliteten er bedre og smagen kraftigere, jo højere kvælstofindholdet er.
- Høj tilgængelighed
Kikkoman producerer sojasaucerne i Nederlandene midt i Europa for at sikre en høj produkttilgængelighed på hele det europæiske marked.
- Funktionelle fordele
Nogle af de 300 forskellige aromakomponenter fungerer som aromaforstadier. Aromaforstadier danner en forbindelse med råvarerne, udvikler selv aromagivende egenskaber og forstærker således smagen af enhver ret.
Japans lovmæssige bedømmelsessystem for sojasauce
På det japanske marked klassificeres sojasaucer i henhold til Japanese Agricultural Standard (JAS) på baggrund af deres samlede indhold af kvælstof/protein. Klassificeringen viser, hvor meget umami den pågældende sojasauce indeholder.
Indhold | Kvælstof i alt (vægtprocent) | Protein (vægtprocent) |
Særdeles højt indhold | > 1,50 | > 9,38 |
Højt indhold | > 1,35 | > 8,44 |
Standardindhold | > 1,20 | > 7,50 |
Et nærmere kig på sojasaucen fra Kikkoman viser:
Kikkoman sojasauce indeholder 10 g protein pr. 100 ml. Dermed hører den helt klart hjemme i kategorien „Særdeles højt indhold“.
Kikkoman Food Europe er certificeret efter følgende standarder:
Få mere at vide