Ramen med skinke og marineret æg

Samlet tid 200 min.
80 min. Arbejdstid
120 min. Tilberedningstid

Lav en lækker og traditionel japansk ramen med svinekød og nudler til aftensmad med denne nemme opskrift.

Ingredienser

4 Portioner

Koncentreret ramensuppe (ca. 6 portioner):

3 
tørrede tomater
4 ½ stk.
tørrede svampe (fx karljohansvampe, champignoner, shiitakesvampe)
1 
fed hvidløg
1 
lille stykke porre (ca. 3 cm)
1 
lille stykke ingefær (ca. 1 cm)
1 spsk.
kødbouillon (instant-pulver)
4 spsk.
sukker
1 nip
friskkværnet sort peber

Marinerede æg:

2 
æg
2 spsk.
hønsebouillon
1 spsk.
sukker

Ramensuppe:

200 g
ramen-nudler
16 spsk.
koncentreret ramensuppe
1,4 liter
kogende varm bouillon (fx hønse-, okse-, grøntsags- eller fiskebouillon)
1 
forårsløg
120 g
skinke efter smag (i skiver)
4 spsk.
ristede løg
8 
små stykker noriplade
Friskkværnet hvid peber
Næringsindhold: 1640 kJ  /  387 kcal
10 g Fedt
23,8 g Protein
50 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Koncentreret ramensuppe: Læg de tørrede tomater og svampe i blød i sojasaucen natten over.

Step 2

Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl porren, og snit den i tynde ringe.

Step 3

Skræl ingefæren, og skær den i skiver. Bland sojasauceblandingen (1), hvidløg, porre, ingefær, kødbouillonpulver, sukker og peber sammen, og lad blandingen koge op.

Step 4

Tag den koncentrerede ramensuppe af blusset, lad den køle af, og sigt suppen gennem en fin si.

Step 5

Marinerede æg: Kog æggene efter smag og behag, og pil dem. Bland hønsebouillon, sojasauce og sukker sammen i en gryde. Lad blandingen koge op, og hæld den over æggene i en frysepose. Tryk luften ud af posen, og lad æggene marinere i 1-2 timer.

Step 6

Ramensuppe: Kog ramen-nudlerne efter anvisningen på pakken. Anret suppen i fire Donburi-skåle: Kom 3½-4 spsk. koncentreret ramensuppe og 350 ml kogende varm bouillon i hver skål. Lad ramen-nudlerne dryppe godt af, og fordel dem i de fire suppeskåle.

Step 7

Skyl forårsløget, og snit det i fine ringe. Skær æggene i halve. Fordel skinken, de marinerede æg og de ristede løg på de fire portioner, og pynt med fintsnittede forårsløg og noripladestykker. Drys efter ønske med peber inden servering.

Alternativt kan du bruge Kikkoman Tamari glutenfri sojasauce eller Kikkoman økologisk sojasauce.

Opskrifts-ID: 128

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Koncentreret ramensuppe: Læg de tørrede tomater og svampe i blød i sojasaucen natten over.

Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl porren, og snit den i tynde ringe.

Skræl ingefæren, og skær den i skiver. Bland sojasauceblandingen (1), hvidløg, porre, ingefær, kødbouillonpulver, sukker og peber sammen, og lad blandingen koge op.

Tag den koncentrerede ramensuppe af blusset, lad den køle af, og sigt suppen gennem en fin si.

Marinerede æg: Kog æggene efter smag og behag, og pil dem. Bland hønsebouillon, sojasauce og sukker sammen i en gryde. Lad blandingen koge op, og hæld den over æggene i en frysepose. Tryk luften ud af posen, og lad æggene marinere i 1-2 timer.

Ramensuppe: Kog ramen-nudlerne efter anvisningen på pakken. Anret suppen i fire Donburi-skåle: Kom 3½-4 spsk. koncentreret ramensuppe og 350 ml kogende varm bouillon i hver skål. Lad ramen-nudlerne dryppe godt af, og fordel dem i de fire suppeskåle.

Skyl forårsløget, og snit det i fine ringe. Skær æggene i halve. Fordel skinken, de marinerede æg og de ristede løg på de fire portioner, og pynt med fintsnittede forårsløg og noripladestykker. Drys efter ønske med peber inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.