
Hirsegrød med karamelliseret banan
Hirse er en kornsort, der er fyldt med vitaminer og mineraler, og som kan laves til en lækker og sund morgenmadsgrød. Denne veganske opskrift er sødet med ahornsirup, nødder og banan.

Ingredienser for 2 portion(er)
- 120 g hirse (vægt før den tilberedes)
- 200 ml kokosmælk
- 1 spsk. ahornsirup
Fyld:
- 2 bananer
- 2 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1 spsk. Kikkoman Naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. kakao
- 1 spsk. pistacienødder uden skal
Forberedelse
1. Rens hirsen i koldt vand og blancher med kogende vand. Hirsen hældes i en gryde, og der hældes dobbelt så meget vand i, som der er hirse. Blandingen koges op. Når det koger, skrues der ned for varmen, der lægges låg på gryden, og grøden simrer i 12 minutter, indtil al vand er absorberet.
2 Tilføj ahornsirup og kokosmælk til den kogte hirse. Rør det godt igennem og læg låg på i 5 minutter.
3. Skær bananerne på langs.
4. Opvarm Kikkoman ristet sesamolie, Kikkoman Naturligt brygget sojasauce og ahornsirup i en stegepande. Tilføj bananerne og karamelliser dem på begge sider.
5. Hæld hirsegrøden op i skåle og tilføj bananerne ovenpå. Drys med kakao og pistacienødder. Andre nødder kan også fint fungere til denne grød.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 2 portion(er)
- 120 g hirse (vægt før den tilberedes)
- 200 ml kokosmælk
- 1 spsk. ahornsirup
Fyld:
- 2 bananer
- 2 spsk. ahornsirup
- 1 tsk. Kikkoman ristet sesamolie
- 1 spsk. Kikkoman Naturligt brygget sojasauce
- 1 tsk. kakao
- 1 spsk. pistacienødder uden skal