
Grillet torskefilet marineret i krydret yoghurtmarinade
Torskefileter marineret i mild karryyoghurt med lime- og korianderaioli samt grillede søde kartofler.

Ingredienser for 4 portion(er)
Torskefilet:
- 50 g yoghurt naturel
- 2 tsk.. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 2 tsk. abrikosmarmelade
- Et par citrontimiankviste
- ½ tsk. karry
- Friskkværnet peber
- 4 torskefileter (ca. 150 g pr. stk.)
Lime- og korianderaioli:
- 1 lille økologisk lime
- 2 fed hvidløg
- 150 g mayonnaise
- 1-2 spsk. honning
- Et par hakkede korianderblade
- 1-2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Friskkværnet peber
Grillede søde kartofler:
- 800 g søde kartofler
- 4 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 4 spsk. olivenolie
- 1 par rosmarinnåle
- Friskkværnet peber
Forberedelse
- Tilbered marinaden ved at blande yoghurt, citronsaft, olivenolie, sojasauce, marmelade, karry og peber. Pensl fileterne med marinade, og læg dem i køleskabet i ca. 30 minutter, til du er klar til at starte grillen.
- Tilbered lime- og korianderaiolien ved at skylle limen i varmt vand og duppe den tør. Riv lidt af skallen, skær limen i halve og pres saften ud. Pil og hak hvidløget fint. Bland mayonnaise og limeskal i en skål.
Tilsæt limesaft, hvidløg, honning, koriander og sojasauce og smag til med peber.
- Skræl de søde kartofler, vask dem og skær dem i 2 cm tykke tern. Skyl forårsløgene, og skær dem i skiver. Pil og hak hvidløget fint. Bland hvidløg, søde kartofler, forårsløg, sojasauce, olivenolie og rosmarin sammen og smag til med peber.
- Læg de søde kartofler på grillen i ca. 15-20 minutter og torskefileterne i ca. 6-10 minutter afhængig af varmen (luk låget, hvis din grill har et). Serveres med lime- og korianderaioli.
Tip: Marinaden smager også godt med hvid fisk, kalkunbryst og steaks.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
Torskefilet:
- 50 g yoghurt naturel
- 2 tsk.. citronsaft
- 2 spsk. olivenolie
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 2 tsk. abrikosmarmelade
- Et par citrontimiankviste
- ½ tsk. karry
- Friskkværnet peber
- 4 torskefileter (ca. 150 g pr. stk.)
Lime- og korianderaioli:
- 1 lille økologisk lime
- 2 fed hvidløg
- 150 g mayonnaise
- 1-2 spsk. honning
- Et par hakkede korianderblade
- 1-2 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- Friskkværnet peber
Grillede søde kartofler:
- 800 g søde kartofler
- 4 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 4 spsk. olivenolie
- 1 par rosmarinnåle
- Friskkværnet peber