Søg
Filter
Braiseret lammeskank med abrikoser
Bookmark
14 af 180

Braiseret lammeskank med abrikoser

Sødt møder salt i denne lækre ret bestående af lammeskank braiseret i abrikos, rødvin og sojasauce og serveret med kartofler og rosenkål.

Braiseret lammeskank med abrikoser
Samlet tid 70 min.
Tilberedningstid: 70 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 4293 kJ / 1029 kcal
Fedt: 63,3 g
Protein: 53,6 g
Kulhydrat: 46,5 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til lammeskankene

  • 4 små lammeskanke 
  • 4 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. tomatpuré 
  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 2 kanelstænger 
  • 3 laurbærblade
  • 100 g tørrede abrikoser 
  • 50 ml Kikkoman sojasauce 
  • 700 ml oksekødsbouillon 
  • 200 ml tør rødvin 

Til kartofler og rosenkål 

  • 500 g kartofler, skrællet 
  • 400 g rosenkål 
  • 160 g hasselnødder 
  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. Kikkoman sojasauce 

 

Forberedelse

  1. Skyl og tør kartofler og rosenkål. I mellemtiden forvarmes ovnen med bageformen indeni til 250°C. 
  2. Marinér skankene med rapsolie og steg dem i den forvarmede ovn. 
  3. Løgene pilles og flækkes i kvarte, hvidløgene pilles og presses. Rist begge ingredienser i bageformen.
  4. Bland i mellemtiden rødvinen med tomatpuré og 50 ml Kikkoman sojasauce, og tilsæt blandingen til lammeskankene. Tilsæt kanelstænger, abrikoser og laurbærblade.
  5. Lad væsken blive reduceret, og fyld den op igen med oksekødsbouillon. Dæk derefter bageformen til og steg det hele i ca. 40 minutter. 
  6. I mellemtiden skrælles kartoflerne, skæres i stykker og lægges i koldt vand. Fjern de yderste blade fra rosenkålen, skær stilkene over med en kniv, og blanchér rosenkålen i kogende vand i ca. 5 minutter. 
  7. Rist hasselnødderne på en pande og krydr dem med 2 spsk. rapsolie og 1 spsk. sojasauce.
  8. Kartoflerne blandes med rosenkålen, lidt smeltet smør, 1 spsk. sojasauce/salt og frisk peber og toppes med hasselnødderne.
  9. Lammeskanken bør være mør efter 40 minutters tilberedning. Servér det hele sammen, så snart lammekødet er færdigt.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 70 min.
Tilberedningstid: 70 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 4293 kJ / 1029 kcal
Fedt: 63,3 g
Protein: 53,6 g
Kulhydrat: 46,5 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Til lammeskankene

  • 4 små lammeskanke 
  • 4 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. tomatpuré 
  • 2 løg 
  • 2 fed hvidløg 
  • 2 kanelstænger 
  • 3 laurbærblade
  • 100 g tørrede abrikoser 
  • 50 ml Kikkoman sojasauce 
  • 700 ml oksekødsbouillon 
  • 200 ml tør rødvin 

Til kartofler og rosenkål 

  • 500 g kartofler, skrællet 
  • 400 g rosenkål 
  • 160 g hasselnødder 
  • 2 spsk. rapsolie 
  • 1 spsk. Kikkoman sojasauce