
Bentoboks med Teriyaki-laks og grøntsager

Ingredienser for 1 portion(er)
- 50 g ris (fx jasminris eller basmatiris)
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 2 tsk. sesam
- 120 g laksefilet
- 3 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
- 2 tsk. ristet sesamolie
- 100 g rødkål
- 100 g grønne asparges
- ½ gul peberfrugt
- 1-2 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. ahornsirup
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. hakkede macadamianødder
Forberedelse
- Kog risen efter anvisningen på pakken, og krydr den med 1 spsk. sojasauce og 1 tsk. sesam. Skyl laksen, og dup den tør. Skær laksen i mundrette stykker, og vend dem i 2 spsk. Teriyaki sauce. Varm 1 tsk. olie op på en pande, og steg laksen i ca. 5-8 minutter.
- I mellemtiden: Rens og skyl rødkålen, riv den meget fint, og vend den i resten af Teriyaki saucen og 1 spsk. sojasauce. Skyl aspargesene, skræl den nederste tredjedel, og skær aspargesene i fine skiver på skrå. Fjern kernerne og de hvide hinder fra den halve peberfrugt, skyl frugtkødet, og skær det i tern.
- Dressing. Bland resten af sojasaucen sammen med 1 tsk. sesam, balsamico, ahornsirup og resten af olien. Krydr med peber, og hæld dressingen i et glas med skruelåg til at tage med. Anret ingredienserne i en bentoboks/madkasse, pynt med hakkede macadamianødder, og stil boksen koldt – så er den lige til at tage med.
Tip: I stedet for stegt fersk laks er røget laks et lækkert alternativ til denne Bentoboks-ret.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 1 portion(er)
- 50 g ris (fx jasminris eller basmatiris)
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 2 tsk. sesam
- 120 g laksefilet
- 3 spsk. Kikkoman Teriyaki sauce med ristet hvidløg
- 2 tsk. ristet sesamolie
- 100 g rødkål
- 100 g grønne asparges
- ½ gul peberfrugt
- 1-2 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. ahornsirup
- Friskkværnet peber
- 1 tsk. hakkede macadamianødder