Vegetarisk gryderet med svampe & mørk øl
Vegetarisk gryderet med svampe & mørk øl

Vegetarisk gryderet med svampe & mørk øl

Samlet tid 45 min.
15 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

En fyldig, aromatisk gryderet med svampe og gulerødder, let simret i mørk øl med Kikkoman sojasauce. Fløden i denne fyldige vegetariske hovedret giver retten en fyldig smag og er perfekt til en festmiddag med stegte kartofler.

Ingredienser

2 Portioner
250 g
champignoner
2 
gulerødder
3 spsk.
olivenolie
2 
kviste timian
1 tsk.
friskmalet sort peber
100 ml
mørk øl
200 ml
grøntsagsbouillon
50 ml
double cream piskefløde
300 g
kartofler

Fremgangsmåde

Step 1

250 g champignoner – 2  gulerødder – 2 spsk. olivenolie – 2  kviste timian – 1 tsk. friskmalet sort peber

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Rens svampene, og skær dem i halve. Steg dem på en pande i olivenolie. Tilsæt timian og peber.

Step 2

300 g kartofler – 1 spsk. olivenolie – 100 ml mørk øl – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml grøntsagsbouillon – 50 ml double cream piskefløde

Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette bidder, og vend dem i en teskefuld olivenolie. Bag dem ved 200 °C i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og møre. Hæld øllet i gryden fra step 1, mens kartoflerne bager i ovnen. Tilsæt Kikkoman sojasauce til gryden, og lad det hele simre i et par minutter, indtil væden er kogt en smule ind. Tilsæt bouillon og fløde, læg låg på, og lad det simre i 10 minutter. Server gryderetten med de bagte kartofler.

Tip

Du kan bruge forbagte kartofler for at spare tid. Hvis du har en rest kartofler i køleskabet, kan du sprøjte dem med olie og bage dem i en airfryer i 5-8 minutter.

Opskrifts-ID: 1615

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

250 g champignoner – 2 gulerødder – 2 spsk. olivenolie – 2 kviste timian – 1 tsk. friskmalet sort peber

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Rens svampene, og skær dem i halve. Steg dem på en pande i olivenolie. Tilsæt timian og peber.

300 g kartofler – 1 spsk. olivenolie – 100 ml mørk øl – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce200 ml grøntsagsbouillon – 50 ml double cream piskefløde

Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette bidder, og vend dem i en teskefuld olivenolie. Bag dem ved 200 °C i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og møre. Hæld øllet i gryden fra step 1, mens kartoflerne bager i ovnen. Tilsæt Kikkoman sojasauce til gryden, og lad det hele simre i et par minutter, indtil væden er kogt en smule ind. Tilsæt bouillon og fløde, læg låg på, og lad det simre i 10 minutter. Server gryderetten med de bagte kartofler.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.