

Vegetarisk gryderet med svampe & mørk øl
En fyldig, aromatisk gryderet med svampe og gulerødder, let simret i mørk øl med Kikkoman sojasauce. Fløden i denne fyldige vegetariske hovedret giver retten en fyldig smag og er perfekt til en festmiddag med stegte kartofler.
Fremgangsmåde
Step 1

250 g champignoner – 2 gulerødder – 2 spsk. olivenolie – 2 kviste timian – 1 tsk. friskmalet sort peber
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Rens svampene, og skær dem i halve. Steg dem på en pande i olivenolie. Tilsæt timian og peber.
Step 2

300 g kartofler – 1 spsk. olivenolie – 100 ml mørk øl – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – 200 ml grøntsagsbouillon – 50 ml double cream piskefløde
Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette bidder, og vend dem i en teskefuld olivenolie. Bag dem ved 200 °C i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og møre. Hæld øllet i gryden fra step 1, mens kartoflerne bager i ovnen. Tilsæt Kikkoman sojasauce til gryden, og lad det hele simre i et par minutter, indtil væden er kogt en smule ind. Tilsæt bouillon og fløde, læg låg på, og lad det simre i 10 minutter. Server gryderetten med de bagte kartofler.
Tip
Du kan bruge forbagte kartofler for at spare tid. Hvis du har en rest kartofler i køleskabet, kan du sprøjte dem med olie og bage dem i en airfryer i 5-8 minutter.
Opskrifts-ID: 1615
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide


















