

Langtidsbagt lammekølle med orzo pilaf
En særpræget udgave af den tyrkiske klassiker Kuzu Tandir – langtidsbagt lam marineret med Kikkoman sojasauce, citron og krydderier i en fyldig umamiglaze. Den serveres med aromatisk orzo pilaf og møre grøntsager i et hyggeligt vintermåltid.
Ingredienser
Orzo pilaf:
Grøntsager:
Sauce:
Pynt:
Fremgangsmåde
Step 1

1 udbenet lammekølle, ca. 1 kg (spørg slagteren om det kan skæres i 2 stykker, hvis nødvendigt) – ½ citron – 5 spsk. olivenolie – 5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ½ tsk. salt – ½ tsk. friskmalet peber – 5 laurbærblade – 2 kviste rosmarin
Forvarm ovnen til 140 °C. Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Pres saften ud af den halve citron, og bland med olie, Kikkoman sojasauce, salt og peber. Hæld marinaden over lammekødet, og massér det godt ind i kødet i et par minutter. Tilsæt laurbærblade og rosmarin. Bag lammet i den forvarmede ovn i ca. 1½ time. Sørg for at vende kødet hver halve time. Skru op for varmen til 180 °C. Hæld 200 ml vand over lammet, læg låg på, og bag i yderligere 1½ time.
Step 2

1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 100 g orzo pasta – 4 dadler – 1 fed hvidløg – 200 g middelkornet ris (f.eks. Baldo eller Calrose) – 400 ml lammebouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce
Opvarm olie og smør i en pande. Tilsæt orzo, og steg, indtil det er gyldenbrunt. Hak hvidløg og dadler fint, tilsæt begge dele sammen med ris til orzoen, og steg kort videre. Hæld bouillonen i og om nødvendigt ca. 150 ml vand, sammen med Kikkoman sojasauce. Bring det hele i kog, og lad det simre let, indtil risen har opsuget al væsken. Sørg for at røre med jævne mellemrum.
Step 3

100 g små runde peberfrugter (friske eller syltede) – 1 fennikel – 1 japansk aubergine – 2 spsk. olivenolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ¼ tsk. friskmalet peber
Vask grøntsagerne. Skær fennikel og aubergine i skiver og lad de små peberfrugter forblive hele. Steg hver grøntsag for sig i varm olie på en stegepande, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber.
Step 4

2 spsk. Meljævning – 2 ½ tsk. granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup) – 1 ½ tsk. honning – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce – ¼ tsk. friskmalet peber – 2 tsk. sesam–nigella frøblanding (eller 1 tsk. sesamfrø og 1 tsk. nigellafrø) – Få kviste bredbladet persille
Fjern lammekødet fra ovnen, og skær det i skiver eller stykker. Si væden fra det ovnfaste fad og jævn saucen med en meljævning. Smag til med granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup), honning, Kikkoman sojasauce og peber. Form orzo-pilaf i små skåle, pres det sammen, og vend skålene over på tallerkenerne. Server lammekødet med grøntsagerne og sauce. Pynt med frøblandingen og persille inden servering.
Tip
Bagt eller pandestegt okra fungerer godt som tilbehør til lammekødet.
Opskrifts-ID: 1620
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide














