Langtidsbagt lammekølle med orzo pilaf
Langtidsbagt lammekølle med orzo pilaf

Langtidsbagt lammekølle med orzo pilaf

Samlet tid 3 timer 20 min.
20 min. Arbejdstid
3 timer Tilberedningstid

En særpræget udgave af den tyrkiske klassiker Kuzu Tandir – langtidsbagt lam marineret med Kikkoman sojasauce, citron og krydderier i en fyldig umamiglaze. Den serveres med aromatisk orzo pilaf og møre grøntsager i et hyggeligt vintermåltid.

Ingredienser

4 Portioner
1 
udbenet lammekølle, ca. 1 kg (spørg slagteren, om det kan skæres i 2 stykker, hvis nødvendigt)
 ½ 
citron
5 spsk.
olivenolie
 ½ tsk.
salt
 ½ tsk.
friskmalet peber
5 
laurbærblade
2 
kviste rosmarin

Orzo pilaf:

1 spsk.
smør
1 spsk.
olivenolie
100 g
orzo-pasta
4 
dadler
1 
fed hvidløg
200 g
middelkornet ris (f.eks. Baldo eller Calrose)
400 ml
lammebouillon

Grøntsager:

100 g
små runde peberfrugter (friske eller syltede)
1 
fennikel
1 
japansk aubergine
2 spsk.
olivenolie
 ½ tsk.
friskmalet peber

Sauce:

2 spsk.
Meljævning
2 ½ tsk.
granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup)
1 ½ tsk.
honning

Pynt:

2 tsk.
sesam–nigella-frøblanding (eller 1 tsk. sesamfrø og 1 tsk. nigellafrø)
Få kviste bredbladet persille
Næringsindhold:3.751 kJ / 893 kcal
34 gFedt
67,6 gProtein
78,9 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

1  udbenet lammekølle, ca. 1 kg (spørg slagteren om det kan skæres i 2 stykker, hvis nødvendigt) –  ½  citron – 5 spsk. olivenolie – 5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. salt –  ½ tsk. friskmalet peber – 5  laurbærblade – 2  kviste rosmarin

Forvarm ovnen til 140 °C. Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Pres saften ud af den halve citron, og bland med olie, Kikkoman sojasauce, salt og peber. Hæld marinaden over lammekødet, og massér det godt ind i kødet i et par minutter. Tilsæt laurbærblade og rosmarin. Bag lammet i den forvarmede ovn i ca. 1½ time. Sørg for at vende kødet hver halve time. Skru op for varmen til 180 °C. Hæld 200 ml vand over lammet, læg låg på, og bag i yderligere 1½ time.

Step 2

1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 100 g orzo pasta – 4  dadler – 1  fed hvidløg – 200 g middelkornet ris (f.eks. Baldo eller Calrose) – 400 ml lammebouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Opvarm olie og smør i en pande. Tilsæt orzo, og steg, indtil det er gyldenbrunt. Hak hvidløg og dadler fint, tilsæt begge dele sammen med ris til orzoen, og steg kort videre. Hæld bouillonen i og om nødvendigt ca. 150 ml vand, sammen med Kikkoman sojasauce. Bring det hele i kog, og lad det simre let, indtil risen har opsuget al væsken. Sørg for at røre med jævne mellemrum.

Step 3

100 g små runde peberfrugter (friske eller syltede) – 1  fennikel – 1  japansk aubergine – 2 spsk. olivenolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. friskmalet peber

Vask grøntsagerne. Skær fennikel og aubergine i skiver og lad de små peberfrugter forblive hele. Steg hver grøntsag for sig i varm olie på en stegepande, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber.

Step 4

2 spsk. Meljævning – 2 ½ tsk. granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup) – 1 ½ tsk. honning – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. friskmalet peber – 2 tsk. sesam–nigella frøblanding (eller 1 tsk. sesamfrø og 1 tsk. nigellafrø) – Få kviste bredbladet persille

Fjern lammekødet fra ovnen, og skær det i skiver eller stykker. Si væden fra det ovnfaste fad og jævn saucen med en meljævning. Smag til med granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup), honning, Kikkoman sojasauce og peber. Form orzo-pilaf i små skåle, pres det sammen, og vend skålene over på tallerkenerne. Server lammekødet med grøntsagerne og sauce. Pynt med frøblandingen og persille inden servering.

Tip

Bagt eller pandestegt okra fungerer godt som tilbehør til lammekødet.

Opskrifts-ID: 1620

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

1 udbenet lammekølle, ca. 1 kg (spørg slagteren om det kan skæres i 2 stykker, hvis nødvendigt) – ½ citron – 5 spsk. olivenolie – 5 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ½ tsk. salt – ½ tsk. friskmalet peber – 5 laurbærblade – 2 kviste rosmarin

Forvarm ovnen til 140 °C. Læg lammekøllen i et ovnfast fad. Pres saften ud af den halve citron, og bland med olie, Kikkoman sojasauce, salt og peber. Hæld marinaden over lammekødet, og massér det godt ind i kødet i et par minutter. Tilsæt laurbærblade og rosmarin. Bag lammet i den forvarmede ovn i ca. 1½ time. Sørg for at vende kødet hver halve time. Skru op for varmen til 180 °C. Hæld 200 ml vand over lammet, læg låg på, og bag i yderligere 1½ time.

1 spsk. smør – 1 spsk. olivenolie – 100 g orzo pasta – 4 dadler – 1 fed hvidløg – 200 g middelkornet ris (f.eks. Baldo eller Calrose) – 400 ml lammebouillon – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce

Opvarm olie og smør i en pande. Tilsæt orzo, og steg, indtil det er gyldenbrunt. Hak hvidløg og dadler fint, tilsæt begge dele sammen med ris til orzoen, og steg kort videre. Hæld bouillonen i og om nødvendigt ca. 150 ml vand, sammen med Kikkoman sojasauce. Bring det hele i kog, og lad det simre let, indtil risen har opsuget al væsken. Sørg for at røre med jævne mellemrum.

100 g små runde peberfrugter (friske eller syltede) – 1 fennikel – 1 japansk aubergine – 2 spsk. olivenolie – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. friskmalet peber

Vask grøntsagerne. Skær fennikel og aubergine i skiver og lad de små peberfrugter forblive hele. Steg hver grøntsag for sig i varm olie på en stegepande, og smag til med Kikkoman sojasauce og peber.

2 spsk. Meljævning – 2 ½ tsk. granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup) – 1 ½ tsk. honning – 3 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce ¼ tsk. friskmalet peber – 2 tsk. sesam–nigella frøblanding (eller 1 tsk. sesamfrø og 1 tsk. nigellafrø) – Få kviste bredbladet persille

Fjern lammekødet fra ovnen, og skær det i skiver eller stykker. Si væden fra det ovnfaste fad og jævn saucen med en meljævning. Smag til med granatæblekoncentrat (eller granatæblesirup), honning, Kikkoman sojasauce og peber. Form orzo-pilaf i små skåle, pres det sammen, og vend skålene over på tallerkenerne. Server lammekødet med grøntsagerne og sauce. Pynt med frøblandingen og persille inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.