Wok din appetit med nye stir fry-opskrifter

01. Juni 2023

Vil du vide, hvad nøglen til fantastiske WOK stir fry-retter er? Denne kulinariske 3-enighed: enkel, nem og hurtig. De bedste stir fry-retter er baseret på denne perfekte smagstrekant. De er tilberedt med enkle ingredienser og har en fantastisk smag. De er nemme at lave og har samtidigt wow-effekt. De er hurtige at tilberede, men smager som om, de kommer fra en top-restaurant. Så når du er sulten og har travlt, så er de den perfekte aftensmad. Har du lyst til at prøve? Vi inviterer dig indenfor i wok-opskrifternes vidunderlige verden.

 

We will, we will, Wok you. Hvorfor elsker alle bare stir fry?

Hvad er stir fry egentlig? Høje temperaturer! Du steger maden lynhurtigt og indkapsler smagen. Er der andet, som er vigtigt? Tid! To til fem minutter er mere end nok for flotte, sprøde grøntsager og smukt gyldent og saftigt kød. Hvis du følger disse to regler og serverer maden med det samme, så får du ”Wok hei”-effekt for alle pengene. Med denne ”wokkens åndedrag”-teknik får du mad, som er frisk med den særlige forkullede aroma. Det er takket være den koncentrerede og røgede smag, der kommer fra den varme wok. Tilsæt lidt af dine yndlingskrydderier ved serveringen og glæd dig til et harmonisk wok-festmåltid.

Chefs just want to have fun! Mix og match vores stir fry-opskrifter

Har du prøvet de perfekte kombinationer, der højner dine retters smag og aroma? Det er på tide at lade dig inspirere af vores stir fry-opskrifter. Følg blot de enkle trin, og snart vil opskrifterne være blandt de yndlingsretter, der kommer på bordet igen og igen hjemme hos dig.

Stir fry er en utrolig alsidig madlavningsteknik. Find de bedste kombinationer, og prøv forskellige måder at pifte dine wok-opskrifter op på. Kød, fjerkræ, fisk og skaldyr eller grøntsager? Uanset hvad du vælger, så bliver det perfekt i en wok.

De lette retters paradis: fisk, skaldyr og grøntsager er geniale i en wok

Har du lyst til at leve sundere og stadig spise lækkert og godt? Fisk, skaldyr og grøntsager fortjener en invitation ind i dit køkken. Takket være denne stegeteknik, kan du trylle sprød og knasende mad frem på 5 minutter eller derunder, og ingredienserne beholder deres farver og konsistens. Lyder det ikke lækkert? Hvilken opskrift vil du prøve først?

Stegte nudler med rejer og grøntsager

Perfekt smag med sojasauce + citron + sesamolie

Stegte ris med æg

En velsnagende ret, der er nem og smager alle.

Stegt tofu med grøntsager

Stegt tofu med grøntsager

Den bedste kødskala: kød, stegt kød, stir fry-kød

Har du altid travlt, men vil du gerne lave mad derhjemme, der smager ligeså godt som det fra din yndlingsrestaurant? Styr fry er en alsidig teknik, der giver dig mulighed for at lave frisk mad i en fart. Alt, hvad du behøver for at lave velsmagende, mørt og velstegt kød, er en wok og nogle gode krydderier.

Stir fry-oksekød med peber

Et perfekt match af broccoli, oksekød marineret i sojasauce, sort peber og sesamolie.

Stegt kylling med aubergine og cashewnødder

Ooh, en smuk aubergine! Så velsmagende!!!

Hvor skal jeg begynde? Trin 1: Vælg dine ingredienser

Det er faktisk ret enkelt at lave mad, men nogle mennesker får det gjort virkelig kompliceret. Vi vil gerne hjælpe dig med at genfinde glæden ved at finde på nye smagsvarianter på en nem måde. ”Enkelhed er det ultimative raffinement” – dette gælder også for stir fry-retter i en wok. Se hvad du har i køleskabet, og slip magien løs.

Frem med kødet

Vælg møre udskæringer, såsom steak, svinemørbrad eller kyllingebryst. Når du skærer dem i smalle strimler, steger de perfekt. Undgå store kødklumper.

Skal du på fisketur?

Rejer, skaldyr og fast fisk, såsom torsk eller helleflynder er perfekte til wok-mad. Undgå mere delikate fisk, såsom skrubber og tilapia — de kan falde fra hinanden under stegningen.

Hvad med grøntsagerne?

Inviter alle dem, du vil. De fleste grøntsager er ideelle til denne stegeteknik, særligt hvis du skærer dem i tynde mundrette stykker. Når du steger dem, får de smag og en saftig konsistens med det samme, de lander i olien.

Hvor skal jeg begynde? Trin 2: Steg løs

Forbered wokken, din yndlingsolie (sørg for at den tåler høj varme) og en bred, afrundet spatel. Skær de valgte ingredienser i små ens stykker, så de steger hurtigt og ensartet. Kom dem i den varme olie, og glæd dig til den perfekte blanke overflade, duft og smag, der kommer frem i løbet af et par minutter.

Hvor skal jeg begynde? Trin 3: Tilsæt krydderier

Det er utroligt nemt at opnå den perfekte balance i stir fry-opskrifter. Det handler om at kombinere 3-4 krydderier til sidst, lige før serveringen: Kikkoman Sojasauce, Kikkoman ristet sesamolie og 1-2 enkle krydderier. Denne kombination garanterer en sand smagseksplosion. Og du behøver hverken at tilføje sukker, salt eller eksotiske krydderier, der er svære at finde. Sig goddag til dine bedste wok-krydderier.

Kikkoman ristet sesamolie får gang i wokken

Sesam luk dig op! Åbn døren til en legendarisk dyb smag. Den gyldne aromatiske olie er en sand skat i wok-retter. Den er lavet af 100 % sesamfrø og giver dine stir fry-retter en nøddeagtig smag, når den tilføjes efter stegning. Den giver også alle retter et hurtigt asiatisk twist.

Pift din wok op med Kikkoman naturligt brygget sojasauce

Boost dine stir fry-retter med masser af dejlig umami-smag. Kikkoman sojasauce forstærker smagen og garanterer den bedste finish med en vidunderlig duft. Umami-kicket forener forskellige smagsretninger og får enkle ingredienser til at smage absolut guddommeligt. Vælg mellem den velkendte Kikkoman sojasauce eller prøv Kikkoman med mindre salt, glutenfri eller økologisk.

Til deres dages ende. Det er en saftig historie.

Når sojasauce møder lime, citron eller appelsiner, får du en forfriskende citrussmag. Så enkelt, så nemt og så velsmagende. Har du brug for at pifte det hele lidt op? Du kan prøve Ponzu citron, en sort peber-sauce eller en østerssauce alt efter, hvad du har stående.

Slut

Nu ved du, hvor nemt det er at lave stir fry-retter i wok. Mix og match afhængigt af dine præferencer, og hvad du har i køleskabet. Mangler du stadig inspiration? Lad os dykke ned i havet af hotte wok-muligheder og finde din sande kærlighed fra første... mundfuld!  

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.