Tærte med grillede gulerødder, skimmelost og valnødder

Samlet tid 110 min.
110 min. Arbejdstid

Ingredienser

1 Portioner

Dej

150 g
koldt smør
1 ¾ kop
mel
1 
æg
 ½ tsk.
salt
 ½ tsk.
bagepulver

Fyld

440 g
små gulerødder (ca. 5)
50 ml
vand
 ½ spsk.
honning
1 tsk.
smør
2 
æg
1 spsk.
cremefraiche (18%)
salt, peber

Derudover

30 g
skimmelost
12 g
valnødder

Fremgangsmåde

Step 1

Skær smørret i små stykker, tilsæt de resterende ingredienser og saml det til en dej. Pak den færdige dej ind i film og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.

Step 2

Vask i mellemtiden gulerødderne og halver dem på langs. Læg dem derefter i en gryde med 50 ml vand, og lad dem simre i et par minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce og honning, og lad det simre videre. Når al væsken er fordampet, og gulerødderne er bløde, tilsættes smør, og gulerødderne steges et kort øjeblik. Lad dem køle af.

Step 3

Rul den afkølede dej ud og læg den i et tærtefad med en diameter på 24 cm. Prik dejen med en gaffel. Stil den i køleskabet i 10 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Tag dejen ud af køleskabet og bag den, til den er let gylden i ca. 10-15 minutter. Lad den køle af, når den er bagt.

Step 4

Rør 2 æg sammen med 1 spsk. cremefraiche i en anden skål. Smag til med salt og peber.

Step 5

Varm ovnen op til 170 grader. Hæld æggemassen på den afkølede dej, og læg gulerødderne ovenpå. Bag tærten i ovnen, indtil æggemassen er fast (ca. 15-20 minutter).

Step 6

Smuldr skimmelost og hakkede valnødder over tærten før servering.

Opskrifts-ID: 931

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skær smørret i små stykker, tilsæt de resterende ingredienser og saml det til en dej. Pak den færdige dej ind i film og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.

Vask i mellemtiden gulerødderne og halver dem på langs. Læg dem derefter i en gryde med 50 ml vand, og lad dem simre i et par minutter. Tilsæt Kikkoman sojasauce og honning, og lad det simre videre. Når al væsken er fordampet, og gulerødderne er bløde, tilsættes smør, og gulerødderne steges et kort øjeblik. Lad dem køle af.

Rul den afkølede dej ud og læg den i et tærtefad med en diameter på 24 cm. Prik dejen med en gaffel. Stil den i køleskabet i 10 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Tag dejen ud af køleskabet og bag den, til den er let gylden i ca. 10-15 minutter. Lad den køle af, når den er bagt.

Rør 2 æg sammen med 1 spsk. cremefraiche i en anden skål. Smag til med salt og peber.

Varm ovnen op til 170 grader. Hæld æggemassen på den afkølede dej, og læg gulerødderne ovenpå. Bag tærten i ovnen, indtil æggemassen er fast (ca. 15-20 minutter).

Smuldr skimmelost og hakkede valnødder over tærten før servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.