Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med kød buta-tama

Samlet tid 30 min.
10 min. Arbejdstid
20 min. Tilberedningstid

Ingredienser

2 Portioner
6 
strå purløg
100 g
spidskål
2 
forårsløg

Dej:

200 ml
dashi-bouillon (eller grøntsagsbouillon)
1 
frisk æg
90 g
hvidt hvedemel
10 g
kartoffelmel
1 tsk.
bagepulver
3 spsk.
planteolie
2 spsk.
ristede løg
80 g
svinebov, skåret i meget tynde skiver
2 
friske æg
1 spsk.
mayonnaise
Næringsindhold: 2826 kJ  /  674 kcal
36,4 g Fedt
28,3 g Protein
56,7 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe. Rens spidskålen, skær den i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.

Step 2

Dej: Pisk dashi-bouillonen og ægget sammen i en skål. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret, og rør melblandingen i dashi-æggeblandingen. Sørg for at røre alle klumper ud. Tilsæt spidskål og forårsløg, og bland det hele godt sammen.

Step 3

Varm 1 spsk. olie op på en pande (24 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter ved jævn varme.

Step 4

I mellemtiden drysses med 1 spsk. ristede løg. Fordel kødskiverne på pandekagen, og vend den belagte pandekage. Steg videre på den anden side i 2-3 minutter ved jævn varme (skru lidt ned for blusset). Lad okonomiyakien glide over på en tallerken.

Step 5

Varm derefter endnu ½ spsk. olie op på panden, og slå et æg ud på panden. Læg straks den stegte okonomiyaki tilbage på panden med kødsiden nedad. Steg videre i 2-3 minutter, og hold pandekagen varm. Lav endnu en pandekage efter samme fremgangsmåde.

Step 6

Anret de færdige okonomiyaki med æggesiden opad på hver deres tallerken, og pensl dem med Teriyaki BBQ-sauce med honning. Fordel mayonnaisen i tynder striber på pandekagerne, og drys med snittet purløg inden servering.

Opskrifts-ID: 27

Opskrift som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe. Rens spidskålen, skær den i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.

Dej: Pisk dashi-bouillonen og ægget sammen i en skål. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret, og rør melblandingen i dashi-æggeblandingen. Sørg for at røre alle klumper ud. Tilsæt spidskål og forårsløg, og bland det hele godt sammen.

Varm 1 spsk. olie op på en pande (24 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter ved jævn varme.

I mellemtiden drysses med 1 spsk. ristede løg. Fordel kødskiverne på pandekagen, og vend den belagte pandekage. Steg videre på den anden side i 2-3 minutter ved jævn varme (skru lidt ned for blusset). Lad okonomiyakien glide over på en tallerken.

Varm derefter endnu ½ spsk. olie op på panden, og slå et æg ud på panden. Læg straks den stegte okonomiyaki tilbage på panden med kødsiden nedad. Steg videre i 2-3 minutter, og hold pandekagen varm. Lav endnu en pandekage efter samme fremgangsmåde.

Anret de færdige okonomiyaki med æggesiden opad på hver deres tallerken, og pensl dem med Teriyaki BBQ-sauce med honning. Fordel mayonnaisen i tynder striber på pandekagerne, og drys med snittet purløg inden servering.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.