Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med kød buta-tama
Søg
Filter
Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med kød buta-tama
Bookmark
63 af 326

Okonomiyaki ”japansk madpandekage” med kød buta-tama

Tilberedningstid: 30 min.
Brændværdi (pr. Portion): 2826 kJ / 675 kcal

Ingredienser for 2 portioner

  • 5-6 strå purløg
  • 100 g spidskål
  • 2 forårsløg

Dej:

  • 200 ml dashi-bouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 frisk æg
  • 90 g hvidt hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Forberedelse

  1. Skyl purløget, dup det tørt, og snit det i fine ringe. Rens spidskålen, skær den i ca. 3 cm lange strimler, og skyl dem. Rens forårsløgene, skær dem i 2-3 mm tynde ringe, og skyl dem.
  2. Dej: Pisk dashi-bouillonen og ægget sammen i en skål. Bland hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulveret, og rør melblandingen i dashi-æggeblandingen. Sørg for at røre alle klumper ud. Tilsæt spidskål og forårsløg, og bland det hele godt sammen.
  3. Varm 1 spsk. olie op på en pande (24 cm diameter). Kom halvdelen af dejblandingen på panden – sørg for, at grøntsagerne er jævnt fordelt – og steg pandekagen i ca. 2-3 minutter ved jævn varme.
  4. I mellemtiden drysses med 1 spsk. ristede løg. Fordel kødskiverne på pandekagen, og vend den belagte pandekage. Steg videre på den anden side i 2-3 minutter ved jævn varme (skru lidt ned for blusset). Lad okonomiyakien glide over på en tallerken.
  5. Varm derefter endnu ½ spsk. olie op på panden, og slå et æg ud på panden. Læg straks den stegte okonomiyaki tilbage på panden med kødsiden nedad. Steg videre i 2-3 minutter, og hold pandekagen varm. Lav endnu en pandekage efter samme fremgangsmåde.
  6. Anret de færdige okonomiyaki med æggesiden opad på hver deres tallerken, og pensl dem med Teriyaki BBQ-sauce med honning. Fordel mayonnaisen i tynder striber på pandekagerne, og drys med snittet purløg inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 2 portioner

  • 5-6 strå purløg
  • 100 g spidskål
  • 2 forårsløg

Dej:

  • 200 ml dashi-bouillon (eller grøntsagsbouillon)
  • 1 frisk æg
  • 90 g hvidt hvedemel
  • 10 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver