Søg
Filter
Grillet lakseburger
Bookmark
333 af 373

Grillet lakseburger

Burgere med saftig grillet laks, grillede tomater og squash samt figensennep. De smukke hjemmebagte burgerboller får deres naturlige farve fra rødbede og gurkemeje!

Grillet lakseburger
Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3457 kJ / 825 kcal
Fedt: 41 g
Protein: 51.4 g
Kulhydrat: 60 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Burgerboller:

  • 1 dl rødbedesaft (eller ¼–½ tsk. gurkemeje i 1 dl vand)
  • 21 g frisk gær
  • 1 æg, delt i blomme og hvide
  • 250 g mel + ekstra til at drysse over
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • 40 g blødt smør
  • Et par stilke timian

Lakseburger og tilbehør:

  • 600 g laksefilet uden skind
  • ¼ tsk. citronpeber eller sort peber
  • 3-4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 bøftomat
  • 1 lille squash
  • 2 tørrede figner
  • 3 spsk. sennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 4 skiver ost

Forberedelse

  1. Tilbered burgerbollerne ved at lune saften (eller ¼–½ tsk. gurkemeje i vand). Smuldr gæren, så den opløses. Skil æggeblommen fra hviden. Rør gær, mel, sukker, ½ tsk. salt, blødt smør, lidt timian og æggeblommen sammen og ælt til dejen er blød og glat. Dæk den til, og lad den hæve et lunt sted.
     
  2. Del dejen i 4 dele, form dem til flade burgerboller, og lad dem hæve i 20 minutter. Forvarm ovnen til 200 0°C (180 °C varmluft). Pensl burgerbollerne med æggehvide, drys med lidt timian, og bag dem i ovnen i 15-20 minutter. Lad dem køle af.
     
  3. Tilbered lakseburgerne ved at duppe fileten tør, og kom den i en blender med peber og sojasauce.. Form farsen til 4 bøffer, og læg dem i køleskabet, til du er klar til at grille. Vask tomaten, fjern stilken og skær den i 4 tykke skiver. Vask squashen, skær enderne fra, og skær den i tynde skiver på langs.
     
  4. Tilbered figensenneppen ved at blende figner, sennep og ahornsirup. Flæk burgerbollerne og smør begge dele med figensennep. Læg laksebøfferne på grillen i ca. 6-8 minutter, læg tomat og squash i skiver på grillen de sidste 2-3 minutter (luk låget, hvis din grill har et). Kom tomat, squash, lakseburger og ost på den nederste del af burgerbollen, og læg burgeren sammen, så den er klar til servering. Nyd den!

Tip: Du kan også riste burgerbollerne på grillen.

Hvis du ikke har lyst til selv at lave figensennep, kan den købes i butikkerne.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 35 min.
Tilberedningstid: 10 min.
Madlavningstid 25 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 3457 kJ / 825 kcal
Fedt: 41 g
Protein: 51.4 g
Kulhydrat: 60 g

Ingredienser for 4 portion(er)

Burgerboller:

  • 1 dl rødbedesaft (eller ¼–½ tsk. gurkemeje i 1 dl vand)
  • 21 g frisk gær
  • 1 æg, delt i blomme og hvide
  • 250 g mel + ekstra til at drysse over
  • 1 spsk. sukker
  • Salt
  • 40 g blødt smør
  • Et par stilke timian

Lakseburger og tilbehør:

  • 600 g laksefilet uden skind
  • ¼ tsk. citronpeber eller sort peber
  • 3-4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 bøftomat
  • 1 lille squash
  • 2 tørrede figner
  • 3 spsk. sennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 4 skiver ost