
Superlækre umami-burgere

Ingredienser for 4 portion(er)
- 500 g magert hakkekød
- 2 finthakkede skalotteløg
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 æggeblomme
- 20 g reven parmesan
- sort peber
- 6 modne blommetomater, halveret
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. sukker
- 60 g moden reven cheddar
- 4 ristede burgerboller
- brøndkarse
- 2 syltede agurker skåret i skiver på langs
Forberedelse
Bland hakkekød, skalotteløg, Kikkoman sojasauce, æggeblomme og parmesan i en skål med lidt sort peber. Form farsen til fire hakkebøffer, og stil dem på køl i køleskab i 30 minutter.
Varm ovnen op til 150 °C. Dryp de halverede tomater med olivenolie, balsamicoeddike, Kikkoman sojasauce og sukker, og rist dem i 1 time i ovnen.
Varm en grillpande op, pensl bøfferne med lidt olie, og steg dem i ca. 5-6 minutter på hver side. Fordel den revne cheddarost på bøfferne, og steg videre i nogle få minutter. Læg derefter bøfferne og lidt brøndkarse på de ristede burgerboller. Anret de langtidsristede tomater og de syltede agurker oven på bøfferne, og slut af med overdelen af burgerbollen.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 500 g magert hakkekød
- 2 finthakkede skalotteløg
- 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
- 1 æggeblomme
- 20 g reven parmesan
- sort peber
- 6 modne blommetomater, halveret
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. balsamicoeddike
- 1 tsk. sukker
- 60 g moden reven cheddar
- 4 ristede burgerboller
- brøndkarse
- 2 syltede agurker skåret i skiver på langs