Søg
Filter
Siu mai-opskrift
Bookmark
132 af 365

Siu mai-opskrift

Siu mai-opskrift
Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1588 kJ / 379 kcal
Fedt: 13.6 g
Protein: 20.4 g
Kulhydrat: 41.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke siu mai-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 200 g løg
  • 5-6 shiitakesvampe (eller brune champignoner)
  • 1 lille stykke ingefær (ca. 1 cm)
  • 600 g svinebov (i noget tyndere skiver end ca. 1 cm) (eller alternativt kyllingebrystfilet)
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. kødbouillon (pulver)
  • 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 frisk æg
  • 1½ spsk. sesamolie
  • 1½ spsk. sake (eller hvidvin)
  • 4 spsk. kartoffelmel
  • Ca. 2 spsk. frosne ærter

Dip:

Forberedelse

  1. Fyld: Pil og hak løgene. Skær stokken af shiitakesvampene af, og hak svampene groft. Skræl og riv ingefæren. Dup svinekødet tørt, skær det i små stykker, og fordel kødet på et skærebræt. ”Hak” kødet grundigt med bagsiden af en køkkenkniv for at findele/mose det.
  2. Kom det ”mosede” kød i en stor skål. Tilsæt shiitakesvampe, ingefær, sukker, kødbouillon, sojasauce, æg, sesamolie og sake, og ælt det hele godt sammen i hånden.
  3. Vend de hakkede løg i kartoffelmelet (tag lidt kartoffelmel fra til ærterne) i en anden skål. Kom de melede løg i kødblandingen, og bland det hele godt sammen.
  4. Fordel dejpladerne på køkkenbordet, og læg ca. 30 g kødfyld på hver dejplade. Form dejen med fyldet til en blomst. Tryk bunden lidt flad, så siu mai’erne kan stå selv.
  5. Drys de frosne ærter med resten af kartoffelmelet, og læg 1 ært på hver siu mai. Fordel siu mai’erne i en dampkurv med tilstrækkelig stor afstand, og damp dem i ca. 8 minutter ved høj varme. Server de færdige siu mai med sojasauce og sennep.

Tip: Hvis du ikke har en dampkurv: Læg et stykke let smurt bagepapir på en tallerken, og stil siu mai’erne på bagepapiret med tilstrækkelig afstand. Kom ca. 3 cm vand i en dyb pande (eller wok), og lad vandet koge op. Placér tallerkenen med siu mai’erne midt i panden, og damp dem i ca. 8 minutter under låg.

Færdig dej til gyoza og siu mai fås som dybfrost i handlen og skal optøs før brug. Den optøede dej bør ikke nedfryses igen, da pladerne så vil klistre sammen, når de tøs op igen.

Færdigt tilberedte siu mai kan fint fryses ned og smager lige så godt efter optøning, som når de er frisk tilberedt.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 45 min.
Tilberedningstid: 45 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1588 kJ / 379 kcal
Fedt: 13.6 g
Protein: 20.4 g
Kulhydrat: 41.6 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 1 pakke siu mai-dej (færdigkøbte dejplader)

Fyld:

  • 200 g løg
  • 5-6 shiitakesvampe (eller brune champignoner)
  • 1 lille stykke ingefær (ca. 1 cm)
  • 600 g svinebov (i noget tyndere skiver end ca. 1 cm) (eller alternativt kyllingebrystfilet)
  • 2 tsk. sukker
  • 2 tsk. kødbouillon (pulver)
  • 3 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 1 frisk æg
  • 1½ spsk. sesamolie
  • 1½ spsk. sake (eller hvidvin)
  • 4 spsk. kartoffelmel
  • Ca. 2 spsk. frosne ærter

Dip: