
Mørk chokolademousse
Let, men intens takket være den mørke chokolade. Og en dråbe Kikkoman sojasauce giver den ekstra umami-dybde. Det er præcist sådan, en mousse skal være.

Ingredienser for 4 portion(er)
- 180 g mørk chokolade (ca. 53 % kakao)
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. Kikkoman sojasauce
- ½ vaniljestang
- ½ appelsin, revet
- 2 æg
- 150 ml piskefløde
Serveres med:
- 4 spsk. flødeskum
- 250 g hindbær
- 100 g mørk chokolade
Forberedelse
- Adskil æggeblommerne fra æggehviderne, og læg dem i to mellemstore metalskåle. Sørg for, at skålen til æggehviderne er helt ren for at sikre, at de kan piskes stive.
- Hak chokoladen, og smelt den i en varmebestandig skål over vandbad.
- I mellemtiden tager du en anden skål og pisker fløden til næsten stive toppe, og pisker derefter æggehviderne til meget stive toppe.
- Pisk nu æggeblommerne sammen med sukker, skrabede vaniljekorn, appelsinskal og Kikkoman sojasauce over vandbad, indtil blandingen tykner lidt.
- Tag blandingen op af vandbadet, og vend hurtigt de stive æggehvider, chokoladen og fløden i æggeblommeblandingen, en efter en.
- Hæld det hele i 4 skåle og stil dem på køl i mindst 60 minutter.
- Inden servering lægges en klat flødeskum på hver chokolademousse og de pyntes med hindbær og mørke chokoladespåner.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portion(er)
- 180 g mørk chokolade (ca. 53 % kakao)
- 3 spsk. sukker
- 2 tsk. Kikkoman sojasauce
- ½ vaniljestang
- ½ appelsin, revet
- 2 æg
- 150 ml piskefløde
Serveres med:
- 4 spsk. flødeskum
- 250 g hindbær
- 100 g mørk chokolade