Søg
Filter
Mørk chokolademousse
Bookmark
24 af 180

Mørk chokolademousse

Let, men intens takket være den mørke chokolade. Og en dråbe Kikkoman sojasauce giver den ekstra umami-dybde. Det er præcist sådan, en mousse skal være.

Mørk chokolademousse
Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2515 kJ / 604 kcal
Fedt: 39,1 g
Protein: 11,3 g
Kulhydrat: 49,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 180 g mørk chokolade (ca. 53 % kakao) 
  • 3 spsk. sukker 
  • 2 tsk. Kikkoman sojasauce 
  • ½ vaniljestang 
  • ½ appelsin, revet 
  • 2 æg
  • 150 ml piskefløde 

Serveres med:

  • 4 spsk. flødeskum 
  • 250 g hindbær
  • 100 g mørk chokolade

 

Forberedelse

  1. Adskil æggeblommerne fra æggehviderne, og læg dem i to mellemstore metalskåle. Sørg for, at skålen til æggehviderne er helt ren for at sikre, at de kan piskes stive.
  2. Hak chokoladen, og smelt den i en varmebestandig skål over vandbad.
  3. I mellemtiden tager du en anden skål og pisker fløden til næsten stive toppe, og pisker derefter æggehviderne til meget stive toppe. 
  4. Pisk nu æggeblommerne sammen med sukker, skrabede vaniljekorn, appelsinskal og Kikkoman sojasauce over vandbad, indtil blandingen tykner lidt. 
  5. Tag blandingen op af vandbadet, og vend hurtigt de stive æggehvider, chokoladen og fløden i æggeblommeblandingen, en efter en. 
  6. Hæld det hele i 4 skåle og stil dem på køl i mindst 60 minutter.
  7. Inden servering lægges en klat flødeskum på hver chokolademousse og de pyntes med hindbær og mørke chokoladespåner.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 2515 kJ / 604 kcal
Fedt: 39,1 g
Protein: 11,3 g
Kulhydrat: 49,9 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 180 g mørk chokolade (ca. 53 % kakao) 
  • 3 spsk. sukker 
  • 2 tsk. Kikkoman sojasauce 
  • ½ vaniljestang 
  • ½ appelsin, revet 
  • 2 æg
  • 150 ml piskefløde 

Serveres med:

  • 4 spsk. flødeskum 
  • 250 g hindbær
  • 100 g mørk chokolade