
Laksespyd med to slags dip

Ingredienser for 8 portion(er)
- 600 g laks uden skind og ben, skåret i 24 tern
- 50 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- Lime til servering, skåret i både
- Forårsløg, skåret i skiver, til at drysse med (efter smag)
Til Teriyaki-dippen:
- 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- 2 tsk. fint revet ingefær
- ½ tsk. wasabipasta
- Saften fra en halv lime
Til chili-mayonnaise-dippen:
- 4 spsk. let mayonnaise
- 1 spsk. chilisauce
Forberedelse
Læg laksestykkerne i en skål, og hæld Teriyaki marinade over. Lad laksen marinere tildækket i køleskabet i mindst 2 timer. Læg i mellemtiden 8 træspyd i blød i vand.
Tilberedning af dips: Rør 1 spsk. Teriyaki marinade godt sammen med den revne ingefær og wasabien. Tilsæt derefter resten af Teriyaki marinaden og limesaften lidt efter lidt under omrøring. Til chili-mayonnaise-dippen kommes mayonnaisen i en skål, og chilisaucen blandes i.
Sæt 3 stykker laks på hvert spyd. Varm grillen eller en grillpande op, og lad laksen grille i 3 minutter på hver side eller efter smag og behag. Server grillspyddene med dippene og limebådene, så hver især selv kan presse saften ud. Drys evt. med forårsløg.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 8 portion(er)
- 600 g laks uden skind og ben, skåret i 24 tern
- 50 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- Lime til servering, skåret i både
- Forårsløg, skåret i skiver, til at drysse med (efter smag)
Til Teriyaki-dippen:
- 100 ml Kikkoman Teriyaki marinade
- 2 tsk. fint revet ingefær
- ½ tsk. wasabipasta
- Saften fra en halv lime
Til chili-mayonnaise-dippen:
- 4 spsk. let mayonnaise
- 1 spsk. chilisauce