
Kushi yaki
Ingredienser for 5 portion(er)
Tigerreje-spyd:
- 5 tigerrejer (6-8/lb)
Asparges-oksekøds-spyd:
- 5 stk. grønne asparges
- 225 g roastbeef eller oksemørbrad
Fyldte små spanske peberfrugter:
- 100 g rejer (pillede og rensede)
- 1 lille løg
- 100 g mayonnaise
- 2 spsk. kartoffelmel
- 15 små spanske peberfrugter (Pimientos de Padron)
Kammuslinge-squash-spyd:
- 15 små kammuslinger
- 1 squash
Shiitakesvampe-forårsløg-spyd:
- 15 shiitakesvampe
- 2 forårsløg
- ca. 100-150 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
Desuden skal du bruge: bambusspyd
Forberedelse
Tigerreje-spyd: Skyl tigerrejerne, og dup dem tørre. Skær et rids ned langs ryggen på halestykket, fjern tarmen, og sæt tigerrejerne på spyd.
Asparges-oksekøds-spyd: Skyl aspargesene, skræl den nederste tredjedel, skær dem i ca. 4 cm lange stykker, og blancher dem. Dup kødet tørt, skær det i skiver à ca. 15 g, og bank skiverne let flade med en kødhammer. Vikl kødskiverne om aspargesstykkerne, og fordel dem på fem spyd.
Fyldte små spanske peberfrugter: Skyl rejerne, dup dem tørre, og blend dem fint. Pil løget, og hak det fint. Rør løget, de blendede rejer, kartoffelmelet og mayonnaisen sammen. Skær et rids på langs i peberfrugterne, skyl dem, og fjern kernerne. Kom rejefyldet i peberfrugterne, og sæt dem på spyd.
Kammuslinge-squash-spyd: Skyl kammuslingerne, og dup dem tørre. Skyl squashen, skær stilken af, og skær squashen i ca. 2 cm brede og 12 cm lange tynde skiver med en kartoffelskræller. Vikl squashskiverne om kammuslingerne, og fordel dem på fem spyd.
Shiitakesvampe-forårsløg-spyd: Rens svampene, og skær stokkene af. Skær forårsløgene i ca. 3,5 cm lange stykker, og sæt dem på spyd på skift med svampene.
Tilbered alle spyddene på grillen, pensl med Teriyaki BBQ-sauce med honning, og server spyddene straks.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 5 portion(er)
Tigerreje-spyd:
- 5 tigerrejer (6-8/lb)
Asparges-oksekøds-spyd:
- 5 stk. grønne asparges
- 225 g roastbeef eller oksemørbrad
Fyldte små spanske peberfrugter:
- 100 g rejer (pillede og rensede)
- 1 lille løg
- 100 g mayonnaise
- 2 spsk. kartoffelmel
- 15 små spanske peberfrugter (Pimientos de Padron)
Kammuslinge-squash-spyd:
- 15 små kammuslinger
- 1 squash
Shiitakesvampe-forårsløg-spyd:
- 15 shiitakesvampe
- 2 forårsløg
- ca. 100-150 ml Kikkoman Teriyaki BBQ-sauce med honning
Desuden skal du bruge: bambusspyd