Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys
Søg
Filter
Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys
Bookmark
224 af 326

Gratineret broccoli, blomkål og glaseret græskar med sprødt sojasauce-drys

Tilberedningstid: 45 min.
Brændværdi (pr. Portion): 1380 kJ / 330 kcal

Ingredienser for 4 portioner

Bechamelsauce:

  • 2 spsk. jordnøddeolie (eller planteolie)
  • 30 g hvedemel
  • 400 ml havremælk (eller mandelmælk eller sojamælk)
  • 50 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Lidt peber

Sojasauce-drys:

Forberedelse

  1. Skær broccolien og blomkålen i små buketter, som skylles, blancheres og dryppes godt af. Skyl græskarret, og skær det i små tern (ca. 1 cm). Varm olien op i en lille gryde, og svits græskarternene i olien. Hæld æblejuicen ved, og lad det hele koge op. Tilsæt sojasauce, og lad blandingen koge videre, til væsken er næsten helt fordampet.
  2. Bechamelsauce: Varm jordnøddeolien op i en gryde, tilsæt mel, og svits det sammen til en opbagning. Tilsæt den varme havremælk, bouillon og kokosmælk lidt efter lidt. Kog saucen op under omrøring, og lad den småkoge ca. 1-2 minutter under fortsat omrøring. Krydr saucen med sukker, salt og peber.
  3. Varm ovnen op til 160°C (over-/undervarme; varmluft: 140°C).
    Sojasauce-drys: Rør sojasaucen og jordnøddeolien godt sammen. Kom pankoraspen i en skål, dryp med sojasauce-jordnøddeolieblandingen, og bland det hele godt sammen. Fordel pankoblandingen på en bageplade med bagepapir, og rist drysset i ca. 6-7 minutter i ovnen. Skyl persillen, dup den tør, pluk bladene af, og hak dem fint. Tag pankodrysset ud af ovnen, og bland den hakkede persille i.
  4. Skru ovntemperaturen op til 220 °C (over-/undervarme; varmluft: 200 °C). Fordel de glaserede græskartern i et ildfast fad, og læg broccoli- og blomkålsbuketterne skiftevis ovenpå. Hæld bechamelsaucen over, og bag gratinen i 2-3 minutter i den forvarmede ovn, til overfladen er gylden. Tag gratinen ud af ovnen, og drys med sojasauce-drys inden servering.

Brugte produkter i denne opskrift

Ingredienser for 4 portioner

Bechamelsauce:

  • 2 spsk. jordnøddeolie (eller planteolie)
  • 30 g hvedemel
  • 400 ml havremælk (eller mandelmælk eller sojamælk)
  • 50 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. kokosmælk
  • 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Lidt peber

Sojasauce-drys: