”Bagnacauda”-dip med tofu og sojasauce
Søg
Filter
”Bagnacauda”-dip med tofu og sojasauce
Bookmark
229 af 390

”Bagnacauda”-dip med tofu og sojasauce

”Bagnacauda”-dip med tofu og sojasauce
Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1009 kJ / 241 kcal
Fedt: 15.3 g
Protein: 18.7 g
Kulhydrat: 5.8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 3 fed hvidløg
  • ½ lille løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvin
  • 1 dåse tun i olie (= 185 g)
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 100 g fast tofu
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 1 spsk. kapers
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet hvid peber

Forberedelse

  1. Pil hvidløgene og løget, og skær begge dele i tynde skiver. Varm ½ spsk. olie op i en gryde, og svits løg og hvidløg i olien. Tilsæt hvidvinen, lad den koge op, og kom blandingen i en blender.
  2. Lad tunen dryppe godt af. Varm ½ spsk. olivenolie op i en gryde, og svits tunen i olien, til den er ”tør”. Tilsæt 2 spsk. sojasauce, og svits videre et kort øjeblik. Fordel tunmassen på en tallerken, og lad den køle af.
  3. Kom den afkølede tunmasse i blenderen med løg-hvidløgsblandingen. Tilsæt også den godt afdryppede tofu, resten af sojasaucen og olivenolien, citronsaft og honning, og blend det hele sammen. Tilsæt parmesanost, kapers, salt og peber, og miks det hele groft sammen, før dippen serveres.

Bagnacauda-dippen passer bl.a. fremragende til:

  • råkost/grøntsagsstænger, fx gulerødder, bladselleri, agurk, peberfrugt, ræddike
  • kogte grøntsager, fx grønne asparges, babymajs, blomkål, broccoli osv.

Brugte produkter i denne opskrift

Samlet tid 20 min.
Tilberedningstid: 20 min.
Ernæringsfakta (pr. portion) 1009 kJ / 241 kcal
Fedt: 15.3 g
Protein: 18.7 g
Kulhydrat: 5.8 g

Ingredienser for 4 portion(er)

  • 3 fed hvidløg
  • ½ lille løg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. hvidvin
  • 1 dåse tun i olie (= 185 g)
  • 4 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
  • 100 g fast tofu
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 1 spsk. kapers
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet hvid peber