
Andebryst à l’orange-teriyaki
Ingredienser for 4 portioner
- 60 g rosiner
- 500 g andebryst
- 500 ml appelsinjuice
- 50 g sukker
- 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce
Forberedelse
Læg rosinerne i blød i varmt vand. Puds andebrysterne. Varm en pande op, og steg andebrysterne med skindsiden nedad uden olie.
Vend andebrysterne, og steg dem ganske kort på kødsiden. Læg dem på en grillrist, og steg dem videre i en forvarmet ovn ved 120 °C, til kødet er lyserødt (kernetemperatur 65 °C).
Vikl derefter andebrysterne ind i et stykke stanniol, og lad dem trække i ca. 15 minutter, mens de holdes varme. Fjern det overskydende fedt fra panden. Tilsæt appelsinjuice og rosiner, og lad juicen koge ind til ca. ¼ af den oprindelige mængde. Tilsæt sukker efter smag. Tilsæt naturligt brygget sojasauce, og lad saucen koge ind igen. Læg de stegte andebryster på panden, og lad dem glasere i saucen. Tag derefter andebrysterne op af panden, og skær dem i skiver. Anret kødet på en tallerken med tilbehør efter eget valg (fx grøntsager eller ris), og hæld saucen over til sidst.
Brugte produkter i denne opskrift
Ingredienser for 4 portioner
- 60 g rosiner
- 500 g andebryst
- 500 ml appelsinjuice
- 50 g sukker
- 5 spsk. Kikkoman naturligt brygget sojasauce