

Grøn citrusdal med mungbønner og spinat
En aromatisk dal af grønne mungbønner med spinat, gulerod og tomater. Smagen piftes op med citron, limeskal og Kikkoman sojasauce med mindre salt. En let og cremet ret, der rundes af med frisk koriander.
Ingredienser
Dal:
Chapati med hvidløgsolie:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1

150 g grønne mungbønner – 500 ml grøntsagsbouillon – 80 g gulerod – 50 g squash – 1 spsk. klaret smør (ghee) – 40 g løg, i tern – 1 fed hvidløg, i skiver – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt gurkemeje – ½ tsk. stødt kanel – ¼ tsk. tørret chili – 200 g hakkede tomater på dåse – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt – 50 g babyspinat
Kog mungbønnerne i grøntsagsbouillon i 35-40 minutter. Skær gulerod og squash i skiver. Steg løg, hvidløg, gulerod og squash i det klarede smør i ca. 3-4 minutter. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, kanel og chili og steg det i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte bønner i blandingen, tilsæt tomater på dåse, og smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Lad det hele simre i 5 minutter, tilsæt spinat, og kog i yderligere 1 minut.
Step 2

2 fed hvidløg, finthakket – 2 spsk. olivenolie – 80 ml lunkent vand – 150 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med
Bland hvidløg med olivenolie. Tilsæt langsomt det lunkne vand til de 150 g mel, og rør det sammen. Tilsæt derefter hvidløgsolien. Ælt dejen i ca. 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hvile i 20 minutter i en skål under et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Del dejen op i 4 portioner, form dem til bolde, og rul dem tyndt ud. Drys med de resterende 20 g mel. Varm en pande til middelhøj varme og tilbered hver chapati på den tørre pande i 20-30 sekunder pr. side, indtil du kan se gyldne bobler og små stegte pletter.
Step 3

1 spsk. citronsaft – 1 tsk. limeskal – Enkelte korianderblade
Smag den færdige dal til med citronsaft og limeskal, og pynt med koriander. Server retten sammen med de friskbagte chapatis.
Tip
Hvis du ønsker en mere cremet dal, kan du tilsætte naturyoghurt.
Opskrifts-ID: 1598
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide















