Grøn citrusdal med mungbønner og spinat
Grøn citrusdal med mungbønner og spinat

Grøn citrusdal med mungbønner og spinat

Samlet tid 1 time 35 min.
25 min. Arbejdstid
50 min. Tilberedningstid
20 min. Hævetid

En aromatisk dal af grønne mungbønner med spinat, gulerod og tomater. Smagen piftes op med citron, limeskal og Kikkoman sojasauce med mindre salt. En let og cremet ret, der rundes af med frisk koriander.

Ingredienser

2 Portioner

Dal:

150 g
grønne mungbønner
500 ml
grøntsagsbouillon
80 g
gulerod
50 g
squash
1 spsk.
klaret smør (ghee)
40 g
løg, i tern
1 
fed hvidløg, i skiver
 ½ tsk.
stødt spidskommen
 ½ tsk.
stødt gurkemeje
 ½ tsk.
stødt kanel
 ¼ tsk.
tørret chili
200 g
hakkede tomater på dåse
50 g
babyspinat

Chapati med hvidløgsolie:

2 
fed hvidløg, finthakket
2 spsk.
olivenolie
80 ml
lunkent vand
150 g
hvedemel
20 g
ekstra mel til at drysse med

Derudover:

1 spsk.
citronsaft
1 tsk.
limeskal
Enkelte korianderblade
Næringsindhold:3.166 kJ / 750 kcal
17 gFedt
30 gProtein
117 gKulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

150 g grønne mungbønner – 500 ml grøntsagsbouillon – 80 g gulerod – 50 g squash – 1 spsk. klaret smør (ghee) – 40 g løg, i tern – 1  fed hvidløg, i skiver –  ½ tsk. stødt spidskommen –  ½ tsk. stødt gurkemeje –  ½ tsk. stødt kanel –  ¼ tsk. tørret chili – 200 g hakkede tomater på dåse – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt50 g babyspinat

Kog mungbønnerne i grøntsagsbouillon i 35-40 minutter. Skær gulerod og squash i skiver. Steg løg, hvidløg, gulerod og squash i det klarede smør i ca. 3-4 minutter. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, kanel og chili og steg det i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte bønner i blandingen, tilsæt tomater på dåse, og smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Lad det hele simre i 5 minutter, tilsæt spinat, og kog i yderligere 1 minut.

Step 2

2  fed hvidløg, finthakket – 2 spsk. olivenolie – 80 ml lunkent vand – 150 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med

Bland hvidløg med olivenolie. Tilsæt langsomt det lunkne vand til de 150 g mel, og rør det sammen. Tilsæt derefter hvidløgsolien. Ælt dejen i ca. 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hvile i 20 minutter i en skål under et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Del dejen op i 4 portioner, form dem til bolde, og rul dem tyndt ud. Drys med de resterende 20 g mel. Varm en pande til middelhøj varme og tilbered hver chapati på den tørre pande i 20-30 sekunder pr. side, indtil du kan se gyldne bobler og små stegte pletter.

Step 3

1 spsk. citronsaft – 1 tsk. limeskal – Enkelte korianderblade

Smag den færdige dal til med citronsaft og limeskal, og pynt med koriander. Server retten sammen med de friskbagte chapatis.

Tip

Hvis du ønsker en mere cremet dal, kan du tilsætte naturyoghurt.

Opskrifts-ID: 1598

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

150 g grønne mungbønner – 500 ml grøntsagsbouillon – 80 g gulerod – 50 g squash – 1 spsk. klaret smør (ghee) – 40 g løg, i tern – 1 fed hvidløg, i skiver – ½ tsk. stødt spidskommen – ½ tsk. stødt gurkemeje – ½ tsk. stødt kanel – ¼ tsk. tørret chili – 200 g hakkede tomater på dåse – 2 spsk. Kikkoman Naturligt Brygget Sojasauce Med Mindre Salt50 g babyspinat

Kog mungbønnerne i grøntsagsbouillon i 35-40 minutter. Skær gulerod og squash i skiver. Steg løg, hvidløg, gulerod og squash i det klarede smør i ca. 3-4 minutter. Tilsæt spidskommen, gurkemeje, kanel og chili og steg det i 10-15 sekunder for at frigive aromaen. Rør de kogte bønner i blandingen, tilsæt tomater på dåse, og smag til med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Lad det hele simre i 5 minutter, tilsæt spinat, og kog i yderligere 1 minut.

2 fed hvidløg, finthakket – 2 spsk. olivenolie – 80 ml lunkent vand – 150 g hvedemel – 20 g ekstra mel til at drysse med

Bland hvidløg med olivenolie. Tilsæt langsomt det lunkne vand til de 150 g mel, og rør det sammen. Tilsæt derefter hvidløgsolien. Ælt dejen i ca. 5 minutter, indtil den er glat og elastisk. Lad dejen hvile i 20 minutter i en skål under et fugtigt klæde eller husholdningsfilm. Del dejen op i 4 portioner, form dem til bolde, og rul dem tyndt ud. Drys med de resterende 20 g mel. Varm en pande til middelhøj varme og tilbered hver chapati på den tørre pande i 20-30 sekunder pr. side, indtil du kan se gyldne bobler og små stegte pletter.

1 spsk. citronsaft – 1 tsk. limeskal – Enkelte korianderblade

Smag den færdige dal til med citronsaft og limeskal, og pynt med koriander. Server retten sammen med de friskbagte chapatis.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03

Gå aldrig glip af noget igen!

Spændende information, lækre opskrifter og skønne konkurrencer

Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.