Cremet sødkartoffeldip med sojasauce

Samlet tid 15 min.
15 min. Arbejdstid

Ingredienser

4 Portioner
200 g
sød kartoffel
60 ml
sød hvidvin
160 ml
danskvand
2 spsk.
råsukker
 ½ tsk.
cayennepeber
1 tsk.
sesamolie
3 spsk.
syrnet fløde (eller piskefløde)
Næringsindhold: 516 kJ  /  123 kcal
2,7 g Fedt
1,7 g Protein
20,8 g Kulhydrater

Fremgangsmåde

Step 1

Skyl den søde kartoffel, og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver, som fordeles på en tallerken. Dæk kartoffelskiverne til med husholdningsfilm, og bag dem i mikroovnen i ca. 3-4 minutter ved 600 watt.

Step 2

Tag tallerkenen ud af mikroovnen, og lad de søde kartofler køle lidt af, mens de stadig er tildækket. Pil derefter skrællen af, og skær kartoflerne i grove tern.

Step 3

Kom hvidvin, danskvand og råsukker i en lille gryde, og lad blandingen koge op. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen, og krydderiblandingen stilles til afkøling.

Step 4

Derefter blendes de søde kartofler sammen med den kogte krydderiblanding, cayennepeber og sesamolie i en foodprocessor.

Step 5

Lige inden servering: Hæld først den syrnede fløde (eller piskefløden) i en lille skål eller et glas, og anret sødkartoffeldippen ovenpå.

Tip

Sødkartoffeldippen passer bl.a. fremragende til:
tortillachips, grissini, kiks, ristet brød skåret i stænger

Opskrifts-ID: 138

Opskrift som PDF

Download som PDF

Mange tak for din tilbagemelding!

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

Skyl den søde kartoffel, og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver, som fordeles på en tallerken. Dæk kartoffelskiverne til med husholdningsfilm, og bag dem i mikroovnen i ca. 3-4 minutter ved 600 watt.

Tag tallerkenen ud af mikroovnen, og lad de søde kartofler køle lidt af, mens de stadig er tildækket. Pil derefter skrællen af, og skær kartoflerne i grove tern.

Kom hvidvin, danskvand og råsukker i en lille gryde, og lad blandingen koge op. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen, og krydderiblandingen stilles til afkøling.

Derefter blendes de søde kartofler sammen med den kogte krydderiblanding, cayennepeber og sesamolie i en foodprocessor.

Lige inden servering: Hæld først den syrnede fløde (eller piskefløden) i en lille skål eller et glas, og anret sødkartoffeldippen ovenpå.

Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften

Mange tak for din tilbagemelding!

Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glip af noget lækkert!

Tilmeld dig og få regelmæssigt tilsendt lækker inspiration!
Alle obligatoriske felter skal udfyldes.

Jeg vil gerne informeres om tilbud og produktnyheder per e-mail. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.