Cremet sødkartoffeldip med sojasauce
Fremgangsmåde
Step 1
Skyl den søde kartoffel, og skær den i ca. 1,5 cm tykke skiver, som fordeles på en tallerken. Dæk kartoffelskiverne til med husholdningsfilm, og bag dem i mikroovnen i ca. 3-4 minutter ved 600 watt.
Step 2
Tag tallerkenen ud af mikroovnen, og lad de søde kartofler køle lidt af, mens de stadig er tildækket. Pil derefter skrællen af, og skær kartoflerne i grove tern.
Step 3
Kom hvidvin, danskvand og råsukker i en lille gryde, og lad blandingen koge op. Når sukkeret er smeltet, tilsættes sojasaucen, og krydderiblandingen stilles til afkøling.
Step 4
Derefter blendes de søde kartofler sammen med den kogte krydderiblanding, cayennepeber og sesamolie i en foodprocessor.
Step 5
Lige inden servering: Hæld først den syrnede fløde (eller piskefløden) i en lille skål eller et glas, og anret sødkartoffeldippen ovenpå.
Tip
Sødkartoffeldippen passer bl.a. fremragende til:
tortillachips, grissini, kiks, ristet brød skåret i stænger
Opskrifts-ID: 138
Opskrift som PDF
Download som PDFMange tak for din tilbagemelding!
Fortæl os gerne, hvad du synes om opskriften
Bare klik på det antal stjerner, du vil give opskriften: jo flere stjerner, desto bedre!
Få mere at vide