Lette retter med Kikkoman-saucer

En vital og aktiv livsstil hænger ikke kun sammen med at dyrke idræt og få nok motion. En sund kost bidrager i høj grad også til fysisk velvære. Men selvom det gør godt at spare lidt på kalorierne af og til, behøver det ikke at betyde, at man er nødt til at give afkald på lækker mad og gode smagsoplevelser. Let mad handler først og fremmest om at bruge velsmagende råvarer.

Sprøde salater

Når du vil leve sundt, er grøntsagsafdelingen et af de bedste steder gå på jagt efter de rigtige råvarer. Peberfrugter, squash, gulerødder, rucola og co. har et lavt indhold af fedt og kulhydrater og er samtidig rige på kostfibre, som styrker immunforsvaret. Med deres mange sundhedsfremmende plantestoffer, vitaminer og mineraler er grøntsager det ideelle grundlag for en varieret og afbalanceret kost. De fleste grønttyper er ekstra sunde og værdifulde som salat eller råkost. Til at begynde med kan du ganske enkelt blande en salat af dine yndlingsgrøntsager og peppe den op med en hjemmelavet dressing, som du krydrer efter smag og behag med en af de lækre Kikkoman-saucer.

Sundt fedt og få kulhydrater

Det er ikke sundt at give helt afkald på fedt og kulhydrater, men det er en god idé at være opmærksom på nogle bestemte ting. Når det gælder fedt, er det vigtigt at vælge en god kvalitet. Nogle af de sundeste fedtstoffer er olivenolie (ekstra jomfru), hampeolie og hørfrøolie. Til stegning er kokosolie særdeles velegnet, da oliens positive egenskaber også bevares ved høje temperaturer. Hvad kulhydraterne angår, er mottoet for fysisk velvære ganske enkelt: Mindre er mere. De fleste af os indtager langt flere kulhydrater, end kroppen kan bruge –ikke kun ved at spise slik og kager, men også i form af pasta, pizza og brød af hvedemel. Her findes der dog forskellige lækre alternativer: For eksempel Shirataki-nudler, som er lavet af mel af konjakrod. Konjakroden indeholder næsten ingen kulhydrater og kalorier, og da Shirataki-nudler samtidig er glutenfri, er de også det ideelle valg til glutenfri retter. Hertil passer Kikkoman naturligt brygget Tamari glutenfri sojasauce perfekt.