Lav glutenfri mad og spis med glutenfri Kikkoman-saucer
08. juli 2023

Tip: Hold udkig efter symbolet, når du køber ind
I de senere år er den offentlige interesse for glutenintolerance vokset betydeligt, og man bliver mere og mere opmærksom på sygdommen. Af den grund finder man i dag et stort udvalg af glutenfri fødevarer i forretningerne. Disse er ofte mærket med det internationale ”glutenfri-symbol” i form af en kornaks, der er streget over. Visse kornsorter, herunder ris, majs, hirse, boghvede, amarant og quinoa, indeholder fra naturens side ingen gluten. Dem kan du med fordel kombinere med grøntsager, fjerkræ, kød, fisk eller skaldyr til spændende salater eller hovedretter.
Asiatisk inspireret
En lækker wokret med ris vil næppe give nogen følelsen af at give afkald på noget. Pastaretter bliver både spændende og vellykkede med squashspaghetti, som du hurtigt selv kan lave med en spiralskærer. Omeletter med årstidens grøntsager er ligeledes velegnede til en glutenfri kost. Og når det gælder bagværk, skal du blot vælge den rigtige meltype, så kan du fint bage lækre brød, kager og småkager uden gluten.
Godt krydret uden gluten
Prøv at gå på opdagelse i vores opskriftssamling, hvis du lider af glutenintolerance. Her finder du gode opskrifter på forskellige retter uden gluten. Og med vores naturligt brygget Tamari glutenfri sojasauce behøver du ikke at give afkald på den karakteristiske krydrede Kikkoman-smag!