

Teriyaki-svineskank i øl med udonnudler
Denne klassiske bayerske ret bliver nyfortolket som en japansk wokret. Hvem skulle have troet, at svineskank og Kikkoman sojasauce ville passe så godt sammen!
Ingredienser
Svineskank:
Sauce:
Derudover:
Fremgangsmåde
Step 1
Kog svineskanken i en dampkoger med vand, peberkorn og laurbærblade i 45 minutter, indtil den er mør. Fjern kødet fra benet og riv kødet fra hinanden. Stil kødet til side.
Step 2
Svits skalotteløg, hvidløg og ingefær i 1 minut i halvdelen af rapsolien. Kog panden af med øl og Kikkoman sojasauce. Tilsæt honning og kog saucen ind ved middel varme i ca. 45 minutter, indtil den er reduceret til 1 liter.
Step 3
Svits den røde peberfrugt og edamamebønner på en pande i den resterende olie i ca. 5 minutter.
Step 4
Tilsæt smør til saucen. Bland majsmel med vand og brug den til at tykne saucen med. Skru ned for varmen, tilsæt grøntsagerne og kød til saucen og hold den varm.
Step 5
Kog udonnudlerne i saltet vand i ca. 1 minut. Varm nudlerne op igen sammen med kød- og grøntsagsblandingen i en lille gryde og pynt retten med sesamfrø inden servering.
Tip:
Hvis du gerne vil gemme udonnudlerne til senere brug, så vend dem i lidt olie efter de er blevet tilberedt. Derved undgår du, at de klistrer sammen. Sørg for at opbevare dem et koldt sted.
Fjern kødet fra svineskanken, mens det stadig er varmt. Så løsner kødet sig lettere fra knoglen.
Opskrifts-ID: F1029
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide