Teriyaki-svineskank i øl med udonnudler
Teriyaki-svineskank i øl med udonnudler

Teriyaki-svineskank i øl med udonnudler

Samlet tid135 min.
45 min.Arbejdstid
45 min.Tilberedningstid
45 min.Tilberedningstid

Denne klassiske bayerske ret bliver nyfortolket som en japansk wokret. Hvem skulle have troet, at svineskank og Kikkoman sojasauce ville passe så godt sammen!

Ingredienser

10 Portioner

Svineskank:

2 kg
svineskank (820 g nettovægt kogt og uden ben)
10 g
peberkorn
2 g
laurbærblade

Sauce:

150 g
hakkede skalotteløg
15 g
hakket hvidløg
25 g
hakket ingefær
50 ml
rapsolie
1 ¼ liter
mørk øl
25 g
honning
300 g
frosne edamamebønner
500 g
rød peberfrugt, skåret i strimler
100 g
revet koldt smør
60 g
majsmel
160 ml
vand

Derudover:

2 kg
udonnudler
20 g
sesamfrø
Allergener:
Laktose, sesamfrø, soja, gluten
Samlet vægt per portion:
450 g
Vægt per ingrediens:
Udonnudler ca. 200 g - Kød ca. 80 g - Grøntsager ca. 70 g - Sauce ca. 100 g - Sesamfrø ca. 2 g som pynt

Fremgangsmåde

Step 1

Kog svineskanken i en dampkoger med vand, peberkorn og laurbærblade i 45 minutter, indtil den er mør. Fjern kødet fra benet og riv kødet fra hinanden. Stil kødet til side.

Step 2

Svits skalotteløg, hvidløg og ingefær i 1 minut i halvdelen af rapsolien. Kog panden af med øl og Kikkoman sojasauce. Tilsæt honning og kog saucen ind ved middel varme i ca. 45 minutter, indtil den er reduceret til 1 liter.

Step 3

Svits den røde peberfrugt og edamamebønner på en pande i den resterende olie i ca. 5 minutter.

Step 4

Tilsæt smør til saucen. Bland majsmel med vand og brug den til at tykne saucen med. Skru ned for varmen, tilsæt grøntsagerne og kød til saucen og hold den varm.

Step 5

Kog udonnudlerne i saltet vand i ca. 1 minut. Varm nudlerne op igen sammen med kød- og grøntsagsblandingen i en lille gryde og pynt retten med sesamfrø inden servering.

Tip:

Hvis du gerne vil gemme udonnudlerne til senere brug, så vend dem i lidt olie efter de er blevet tilberedt. Derved undgår du, at de klistrer sammen. Sørg for at opbevare dem et koldt sted. 

Fjern kødet fra svineskanken, mens det stadig er varmt. Så løsner kødet sig lettere fra knoglen.

Opskrifts-ID: F1029

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.