Lakselignende ceviche med vandmelon & quinoa
Lakselignende ceviche med vandmelon & quinoa

Lakselignende ceviche med vandmelon & quinoa

Samlet tid 1 time 20 min.
40 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid
11 timer ventetid

I mange veganske retter udgør den rette marinade hovedelementet. Ved at marinere vandmelon i Kikkoman sojasauce opnås en nærmest havagtig smag, der fremhæver smagen i de bagte skiver.

Ingredienser

10 Portioner

Ceviche à la laks:

3 kg
vandmelon, skrællet og skåret i skiver (1 cm tykke)
30 ml
rapsolie
10 ml
æblecidereddike
10 ml
misopasta
10 ml
sesamolie
15 g
noritang (ark)
2 g
stødt peber (efter smag og behag)

Derudover:

1,3 kg
hvid quinoa
 ½ g
chiliflager
30 ml
æblecidereddike
500 g
frisk agurk, skåret i tynde strimler
500 g
rødkål, fintstrimlet
100 g
vegansk mayonnaise
500 g
rå gulerødder, groftrevne
30 g
sorte sesamfrø
500 g
kimchi
40 g
frisk koriander
180 g
lime, skåret i både
Allergener:
1. Kornprodukter indeholdende gluten 5. Jordnødder og jordnøddebaserede produkter 6. Soja og sojabaserede produkter 11. Sesamfrø og sesambaserede produkter
Samlet vægt per portion:
410 g
Vægt per ingrediens:
  • 150 g quinoa
  • 80 g vandmelon
  • 180 g tilbehør

Fremgangsmåde

Step 1

Pensl begge sider af vandmelonskiverne med olie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 20 minutter.

Step 2

Bland Kikkoman sojasauce, 10 ml æblecidereddike, misopasta, sesamolie, noritang og peber sammen til en marinade. Vend de bagte vandmelonskiver i marinaden, og stil dem på køl i 10-12 timer.

Step 3

Kog quinoa i henhold til pakkens anvisninger i ca. 25 minutter, og tilsæt herefter chiliflagerne. Bland 15 ml æblecidereddike heri.

Step 4

Tag vandmelonskiverne op af marinaden, og lad dem dryppe godt af.

Step 5

Bland agurk med den resterende eddike. Bland rødkål med den veganske mayonnaise.

Step 6

Bland de revne gulerødder med de sorte sesamfrø.

Step 7

Anret quinoa, marineret vandmelon, lidt kimchi, agurkesalat, rødkål og gulerødder i en skål.

Step 8

Pynt med koriander og en limebåd inden servering.

Tip:

Du kan også bruge tomater i stedet for vandmelon i denne ret. Det er bedst at anvende tomater, der ikke er alt for modne, så de er faste og kødfulde. 

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.

Opskrifts-ID: F1086

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.