

Lakselignende ceviche med vandmelon & quinoa
I mange veganske retter udgør den rette marinade hovedelementet. Ved at marinere vandmelon i Kikkoman sojasauce opnås en nærmest havagtig smag, der fremhæver smagen i de bagte skiver.
Ingredienser
Ceviche à la laks:
Derudover:
- 150 g quinoa
- 80 g vandmelon
- 180 g tilbehør
Fremgangsmåde
Step 1
Pensl begge sider af vandmelonskiverne med olie, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 20 minutter.
Step 2
Bland Kikkoman sojasauce, 10 ml æblecidereddike, misopasta, sesamolie, noritang og peber sammen til en marinade. Vend de bagte vandmelonskiver i marinaden, og stil dem på køl i 10-12 timer.
Step 3
Kog quinoa i henhold til pakkens anvisninger i ca. 25 minutter, og tilsæt herefter chiliflagerne. Bland 15 ml æblecidereddike heri.
Step 4
Tag vandmelonskiverne op af marinaden, og lad dem dryppe godt af.
Step 5
Bland agurk med den resterende eddike. Bland rødkål med den veganske mayonnaise.
Step 6
Bland de revne gulerødder med de sorte sesamfrø.
Step 7
Anret quinoa, marineret vandmelon, lidt kimchi, agurkesalat, rødkål og gulerødder i en skål.
Step 8
Pynt med koriander og en limebåd inden servering.
Tip:
Du kan også bruge tomater i stedet for vandmelon i denne ret. Det er bedst at anvende tomater, der ikke er alt for modne, så de er faste og kødfulde.
Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.
Opskrifts-ID: F1086
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide