

Muffins med sød kartoffel, spinat & oliven
Disse glutenfri krydrede muffins er perfekte både alene eller sammen med en grøntsagsdip som hummus. Kikkoman sojasauce fremhæver smagen af grøntsagerne og gør dem endnu mere lækre.
Ingredienser
Muffins:
Derudover:
- 170 g muffin (x 2 per portion)
Fremgangsmåde
Step 1
Rens hirsen og tilbered den i henhold til pakkens anvisninger (1 del hirse til 3 dele vand) i ca. 20 minutter.
Step 2
Kog søde kartofler i ca. 20-25 minutter, indtil de er møre.
Step 3
Steg løg i rapsolie i 5 minutter, indtil de er bløde. Tilsæt spinat og hakket hvidløg og lad det hele simre i 5 minutter ved mellemhøj varme. Stil panden til side.
Step 4
Bland de afkølede søde kartofler og den afkølede hirse sammen i en skål. Tilsæt de malede hørfrø, majsmel og Kikkoman glutenfri sojasauce, og bland det hele godt sammen, indtil blandingen er jævn.
Step 5
Tilsæt græskarkerner til dejen. Tilsæt oliven og blandingen af stegt spinat og løg fra step 3 til dejen. Krydr med chilipulver og peber, og bland det hele godt sammen.
Step 6
Smør en muffinsform, og fordel dejen jævnt. Drys med de resterende græskarkerner, og bag dem ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Step 7
Fjern de færdigbagte muffins fra formene, og server dem på en tallerken (to per portion).
Tip:
Tilføj et stænk Kikkoman glutenfri sojasauce til det vand, hvor hirsen tilberedes, for at give den en unik umamismag.
Opskrifts-ID: F1083
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide