

Veganske pandekager med fennikel-coleslaw
Aquafaba i pandekager er fremragende som erstatning for æg. De får nemlig en luftig tekstur, når de piskes . En velkrydret coleslaw er nøglen til rettens succes, hvor Kikkoman sojasauce tilfører både varme, energi og en lækker smag.
Ingredienser
Pandekager:
Coleslaw:
Derudover:
- 3 pandekager (100 g per styk)
- 100 g coleslaw
- 50 g grapefrugt
Fremgangsmåde
Step 1
Pist den afkølede aquafaba med et piskeris i minimum 5 minutter, indtil du kan forme små, faste toppe. Tilsæt flormelis og pisk i 1 minut. Tilsæt kartoffelstivelse, og pisk i yderligere 1 minut.
Step 2
Bland hvedemel, bagepulver og natron i en skål. Bland sojamælk med cidereddikke, og hæld det i skålen sammen med olie. Bland alle ingredienserne grundigt sammen, indtil du har en jævn masse. Fold forsigtigt den ene halvdel af den piskede aquafabe i dejen og derefter den anden halvdel.
Step 3
Hæld dejen (ca. 100 g til hver pandekage) på en tør, forvarmet pande, og tilbered pandekagerne i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.
Step 4
Fjern fennikelbladene til senere brug. Ælt fennikel og hvidkål godt sammen med sukker og salt i en skål. Vask en appelsin i varmt vand, tør den og riv skallen af den. Skær alle appelsinerne i halve, og pres saften ned i kålblandingen. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og smag til med peber. Bland det hele godt sammen, og lad det stå i 1 time for at trække.
Step 5
Rist solsikkekernerne på en tør pande, og lad dem derefter køle af.
Step 6
Hvis nødvendigt, hæld overskydende væde fra coleslawen.
Step 7
Skræl grapefrugten, og fjern skindet.
Step 8
Læg 2-3 pandekager i lag med skiftevis coleslaw og grapefrugt. Pynt retten med de finthakkede fennikelblade.
Tip:
Du kan bruge danskvand som erstatning for æg i en almindelig pandekageopskrift. Men for at opnå luftige pandekager uden æg er stiftpisket aquafaba nødvendig. Afkølet kikærtevand fungerer bedst til piskning.
Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.
Opskrifts-ID: F1081
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide