Veganske pandekager med fennikel-coleslaw
Veganske pandekager med fennikel-coleslaw

Veganske pandekager med fennikel-coleslaw

Samlet tid 1 time 10 min.
40 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid
1 time ventetid

Aquafaba i pandekager er fremragende som erstatning for æg. De får nemlig en luftig tekstur, når de piskes . En velkrydret coleslaw er nøglen til rettens succes, hvor Kikkoman sojasauce tilfører både varme, energi og en lækker smag.

Ingredienser

Pandekager:

70 g
afkølet aquafaba
10 g
flormelis
10 g
kartoffelstivelse
600 g
hvedemel
14 g
bagepulver
10 g
natron
700 ml
usødet sojamælk
20 ml
æblecidereddike
50 ml
rapsolie

Coleslaw:

300 g
fennikel (1 knold med blade), finthakket
500 g
hvidkål, finthakket
5 g
brun farin
400 g
appelsiner
2 g
friskmalet sort peber
20 g
solsikkekerner eller græskarkerner

Derudover:

pink grapefrugt
Allergener:
1 Kornsorter indeholdende gluten 6 Soja og sojabaserede produkter 8 Nødder
Samlet vægt per portion:
450 g
Vægt per ingrediens:
  • 3 pandekager (100 g per styk)
  • 100 g coleslaw
  • 50 g grapefrugt

Fremgangsmåde

Step 1

Pist den afkølede aquafaba med et piskeris i minimum 5 minutter, indtil du kan forme små, faste toppe. Tilsæt flormelis og pisk i 1 minut. Tilsæt kartoffelstivelse, og pisk i yderligere 1 minut.

Step 2

Bland hvedemel, bagepulver og natron i en skål. Bland sojamælk med cidereddikke, og hæld det i skålen sammen med olie. Bland alle ingredienserne grundigt sammen, indtil du har en jævn masse. Fold forsigtigt den ene halvdel af den piskede aquafabe i dejen og derefter den anden halvdel.

Step 3

Hæld dejen (ca. 100 g til hver pandekage) på en tør, forvarmet pande, og tilbered pandekagerne i 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

Fjern fennikelbladene til senere brug. Ælt fennikel og hvidkål godt sammen med sukker og salt i en skål. Vask en appelsin i varmt vand, tør den og riv skallen af den. Skær alle appelsinerne i halve, og pres saften ned i kålblandingen. Tilsæt Kikkoman sojasauce, og smag til med peber. Bland det hele godt sammen, og lad det stå i 1 time for at trække.

Step 5

Rist solsikkekernerne på en tør pande, og lad dem derefter køle af.

Step 6

Hvis nødvendigt, hæld overskydende væde fra coleslawen.

Step 7

Skræl grapefrugten, og fjern skindet.

Step 8

Læg 2-3 pandekager i lag med skiftevis coleslaw og grapefrugt. Pynt retten med de finthakkede fennikelblade.

Tip:

Du kan bruge danskvand som erstatning for æg i en almindelig pandekageopskrift. Men for at opnå luftige pandekager uden æg er stiftpisket aquafaba nødvendig. Afkølet kikærtevand fungerer bedst til piskning. 

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.

Opskrifts-ID: F1081

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.