

Sprød laks med grøntsagsnudler
Hvem siger, at børn ikke kan lide grøntsager?
Disse farverige grøntsagsnudler vil helt sikkert overbevise dem. De serveres med sprød laks og en sauce med Kikkoman ponzu citrus sojasauce.
Nudler ca. 90 g
Grøntsager ca. 50 g
Laks ca. 120 g
Sauce ca. 40 g
Fremgangsmåde
Step 1
Laks med skorpe: Pisk smørret, indtil det er helt glat, og fold lidt efter lidt æggeblomme i. Rør Kikkoman panko og sprødstegte løg i smørret. Krydr med salt. Rul skorpen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 5 mm tykkelse, og stil blandingen på køl. Rens laksefileten (hvis nødvendigt), og skær den i portioner på 90 g. Skær skorpen i mindre stykker med en skarp kniv eller stor saks, så de passer til laksestykkernes størrelse
Step 2
Sauce: Bring grøntsagsbouillon og Kikkoman ponzu citrus sojasauce i kog, og brug majsmel til at tykne blandingen. Brug en stavblender til at blende stykker af smør i saucen.
Step 3
Brug en spiralizer til at lave nudler af gulerod, kålrabi og squash. Kog spaghettien i henhold til pakkens anvisninger, indtil den er al dente. Opvarm både spaghetti og grøntsagsnudler på en stegepande med en smule olie og pastavand i 2-3 minutter, indtil grøntsagsnudlerne er møre, men stadig holder formen. Læg skorpen ovenpå laksestykkerne, og bag dem i en forvarmet ovn ved 180°C varmluft i ca. 6 minutter. Du kan grille skorpen yderligere under en salamander, hvis det er nødvendigt. Laksen skal have en kernetemperatur på minimum 40°C.
Step 4
Drej grøntsagspastaen til små reder, og anret dem på en tallerken. Opvarm saucen, og blend den hurtigt sammen igen, hvis det er nødvendigt. Anret laksen ovenpå nudlerne, og server retten med saucen.
Tip:
Skorpen kan forfines med andre smagsnuancer og opbevares på køl i færdigskårne portioner.
Opskrifts-ID: F1075
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide