Sprøde linseboller med karrysauce
Sprøde linseboller med karrysauce

Sprøde linseboller med karrysauce

Samlet tid 1 time
30 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Sprøde linseboller i en lækker karrysauce, smagt til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. En sand oplevelse for spirende feinschmeckere.

Ingredienser

10 Portioner

Linseboller:

500 g
røde linser
1 liter
grøntsagsbouillon
70 g
løg, i tern
150 g
æg
5 g
paprikapulver, mild
5 g
spidskommen, stødt
100 g
brødkrummer, glutenfri

Sauce:

10 g
karrypulver, mildt
5 g
gurkemeje, stødt
Planteolie
500 ml
kokosmælk
5 g
majsmel

Grøntsager:

200 g
sukkerærter, skåret i mundrette stykker
200 g
babymajs, skåret i mundrette stykker
200 g
rød peberfrugt, skåret i mundrette stykker

Derudover:

200 g
basmatiris
Smør
Allergener:
Soja, gluten, æg, selleri
Samlet vægt per portion:
270 g
Vægt per ingrediens:

Linseboller ca. 120 g
Sauce ca. 50 g
Grøntsager ca. 50 g
Ris ca. 50 g

Fremgangsmåde

Step 1

Linseboller: Skyl linserne og kog dem i grøntsagsbouillon i henhold til pakkens anvisninger (ca. 30 minutter) ved middelhøj varme, indtil de er meget bløde. Hæld væden fra, tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce og lad dem dampe af til de er helt tørre. Steg i mellemtiden løget i en smule olie ved middelhøj varme i 4-5 minutter. Hæld dem derefter ned til linserne. Vend æg, paprikapulver, spidskommen og brødkrummer i. Lad blandingen hvile i 10 minutter. Form massen til små boller (ca. 40 g) med fugtige hænder. Dæk dem til og stil dem på køl, hvis nødvendigt. Dybsteg bollerne på bestilling i 3-4 minutter ved ca. 170 °C, indtil de er gyldenbrune.

Step 2

Sauce: Steg karrypulver og gurkemeje i en smule olie ved lav varme i ca. 1 minut. Tilsæt kokosmælk og smag til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Brug majsmel til at tykne saucen til den ønskede konsistens.

Step 3

Blanchér grøntsagerne i saltet vand. Kog risen i henhold til pakkens anvisninger og opvarm den derefter portionsvis på en stegepande med en klat smør.

Step 4

Inden servering tilsættes grøntsagerne til saucen, og den bringes i kog. Anret ca. 50 g sauce og 50 g grøntsager på hver tallerken. Anret tre stegte linseboller ovenpå og server retten med ca. 50 g ris.

Tip:

Hvis du gerne vil lave ensartede boller uden brug af en vægt, kan du bruge en lille isske. I stedet for brødkrummer kan du også anvende couscous, for at give blandingen lidt mere tekstur.

Opskrifts-ID: F1079

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.