

Sprøde linseboller med karrysauce
Sprøde linseboller i en lækker karrysauce, smagt til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. En sand oplevelse for spirende feinschmeckere.
Ingredienser
Linseboller:
Sauce:
Grøntsager:
Derudover:
Linseboller ca. 120 g
Sauce ca. 50 g
Grøntsager ca. 50 g
Ris ca. 50 g
Fremgangsmåde
Step 1
Linseboller: Skyl linserne og kog dem i grøntsagsbouillon i henhold til pakkens anvisninger (ca. 30 minutter) ved middelhøj varme, indtil de er meget bløde. Hæld væden fra, tilsæt Kikkoman glutenfri sojasauce og lad dem dampe af til de er helt tørre. Steg i mellemtiden løget i en smule olie ved middelhøj varme i 4-5 minutter. Hæld dem derefter ned til linserne. Vend æg, paprikapulver, spidskommen og brødkrummer i. Lad blandingen hvile i 10 minutter. Form massen til små boller (ca. 40 g) med fugtige hænder. Dæk dem til og stil dem på køl, hvis nødvendigt. Dybsteg bollerne på bestilling i 3-4 minutter ved ca. 170 °C, indtil de er gyldenbrune.
Step 2
Sauce: Steg karrypulver og gurkemeje i en smule olie ved lav varme i ca. 1 minut. Tilsæt kokosmælk og smag til med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Brug majsmel til at tykne saucen til den ønskede konsistens.
Step 3
Blanchér grøntsagerne i saltet vand. Kog risen i henhold til pakkens anvisninger og opvarm den derefter portionsvis på en stegepande med en klat smør.
Step 4
Inden servering tilsættes grøntsagerne til saucen, og den bringes i kog. Anret ca. 50 g sauce og 50 g grøntsager på hver tallerken. Anret tre stegte linseboller ovenpå og server retten med ca. 50 g ris.
Tip:
Hvis du gerne vil lave ensartede boller uden brug af en vægt, kan du bruge en lille isske. I stedet for brødkrummer kan du også anvende couscous, for at give blandingen lidt mere tekstur.
Opskrifts-ID: F1079
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide