Kalvekød med vafler af søde kartofler
Kalvekød med vafler af søde kartofler

Kalvekød med vafler af søde kartofler

Samlet tid 1 time
30 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid

Denne ret er perfekt til små eventyrere – lækker og forfinet med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Retten serveres med hjerteformede vafler af søde kartofler og med tranebær.

Ingredienser

10 Portioner

Kød og sauce:

1 ½ kg
kalvekam
Stegeolie
50 g
smør
100 g
hvedemel
1 liter
kalvebouillon
5 g
majsmel
100 g
double cream piskefløde, pisket

Vafler:

300 g
smør, blødt
300 g
æg
200 g
hvedemel
10 g
bagepulver
100 ml
danskvand
100 g
gouda, revet
100 g
søde kartofler, fintrevet
100 g
broccoli, fintrevet
5 g
salt

Derudover:

200 g
tranebærsyltetøj
Allergener:
Soja, mælk, gluten, æg, selleri
Samlet vægt per portion:
260 g
Vægt per ingrediens:

Kød med sauce ca. 150 g
Vafler ca. 90 g
Tranebær ca. 20 g

Fremgangsmåde

Step 1

Kalvekød: Skær kødet i mundrette stykker. Svits kødstykkerne på en pande i en smule olie ved høj varme i 2-3 minutter. Fjern dem derefter og stil dem til side. Skru ned for varmen og smelt smørret på panden. Rør melet i og steg det i 1-2 minutter. Kog panden af med Kikkoman sojasauce med mindre salt og rør, indtil blandingen er glat. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 15 minutter. Rør rundt af og til. Opvarm saucen portionsvis, og lad kødet simre heri i 4-5 minutter kort inden servering. Fold 1 spsk. piskefløde i inden servering.

Step 2

Pisk smørret, indtil det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt. Bland mel og bagepulver og tilsæt det til dejblandingen. Rør danskvand i, indtil dejen er glat. Fold goudaost, søde kartofler og broccoli i og smag til med salt. Forvarm og smør det hjerteformede vaffeljern og steg vaflerne i 4-5 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 3

Læg tre vaffelhjerter på hver tallerken. Anret med kødet i sauce, og pynt hver tallerken med en skefuld tranebærsyltetøj inden servering.

Tip:

Vaflerne smager bedst, når de er friskbagte, men de kan pakkes ind i stanniol og gemmes et par dage - du skal blot opvarme dem kort i en mikrobølgeovn eller under en salamandergrill inden servering.

Opskrifts-ID: F1076

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.