

Kalvekød med vafler af søde kartofler
Denne ret er perfekt til små eventyrere – lækker og forfinet med Kikkoman sojasauce med mindre salt. Retten serveres med hjerteformede vafler af søde kartofler og med tranebær.
Ingredienser
Kød og sauce:
Vafler:
Derudover:
Kød med sauce ca. 150 g
Vafler ca. 90 g
Tranebær ca. 20 g
Fremgangsmåde
Step 1
Kalvekød: Skær kødet i mundrette stykker. Svits kødstykkerne på en pande i en smule olie ved høj varme i 2-3 minutter. Fjern dem derefter og stil dem til side. Skru ned for varmen og smelt smørret på panden. Rør melet i og steg det i 1-2 minutter. Kog panden af med Kikkoman sojasauce med mindre salt og rør, indtil blandingen er glat. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre ved lav varme i ca. 15 minutter. Rør rundt af og til. Opvarm saucen portionsvis, og lad kødet simre heri i 4-5 minutter kort inden servering. Fold 1 spsk. piskefløde i inden servering.
Step 2
Pisk smørret, indtil det er luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk grundigt. Bland mel og bagepulver og tilsæt det til dejblandingen. Rør danskvand i, indtil dejen er glat. Fold goudaost, søde kartofler og broccoli i og smag til med salt. Forvarm og smør det hjerteformede vaffeljern og steg vaflerne i 4-5 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Step 3
Læg tre vaffelhjerter på hver tallerken. Anret med kødet i sauce, og pynt hver tallerken med en skefuld tranebærsyltetøj inden servering.
Tip:
Vaflerne smager bedst, når de er friskbagte, men de kan pakkes ind i stanniol og gemmes et par dage - du skal blot opvarme dem kort i en mikrobølgeovn eller under en salamandergrill inden servering.
Opskrifts-ID: F1076
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide