

Kødboller i fad med kartoffelmos
En klassisk ret til børnefødselsdage eller familiemiddage: vores kødboller i fad med kartoffelmos. Lækre kødboller i grøntsagssauce, forfinet med Kikkoman glutenfri sojasauce. En sand lækkerbid for både unge og gamle.
Ingredienser
Kødboller:
Sauce:
Kartoffelmos:
Kartoffelmos ca. 100 g
Kødboller ca. 100 g
Grøntsager ca. 50 g
Sauce ca. 50 g
Fremgangsmåde
Step 1
Kødboller: Steg løget i en smule olie ved lav varme i 2-3 minutter. Bland løget med det hakkede kød, æg og brødkrummer, og smag til med salt. Form boller på ca. 25 g med fugtige hænder, og steg bollerne på alle sider i en smule olie ved middelhøj varme i 2-3 minutter. Fjern kødbollerne fra panden, og kog panden af med Kikkoman glutenfri sojasauce. Tilsæt double cream piskefløde og bring det i kog. Brug majsmel til at tykne saucen. Tilsæt kødbollerne, og lad dem simre ved lav varme i saucen i ca. 10 minutter.
Step 2
Forkog ærter og gulerødder i saltet vand. Når retten skal serveres, tilsættes grøntsagerne lidt efter lidt til saucen, og det hele bringes i kog.
Step 3
Kartoffelmos: Skær kartoflerne i mindre stykker, og kog dem saltet vand i ca. 30 minutter, indtil de er meget bløde. Hæld vandet fra, og pres dem i gennem en kartoffelpresser. Bring mælk og smør i kog, smag til med salt og muskatnød, og hæld blandingen over kartoflerne. Rør, indtil blandingen er glat, og opvarm kartoffelmosen med en smule mælk efter behov.
Step 4
Opvarm kødbollerne med saucen og grøntsagerne portionsvist, og server dem med kartoffelmos.
Tip:
Hvis du gerne vil have en mere børnevenlig ret, så brug kikseudstikkere til at forme små stjerner eller hjerter af gulerøddesrne.
Opskrifts-ID: F1077
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide