Veganske fish & chips med knoldselleri & ærter
Veganske fish & chips med knoldselleri & ærter

Veganske fish & chips med knoldselleri & ærter

Samlet tid 1 time 20 min.
40 min. Arbejdstid
40 min. Tilberedningstid

Kikkoman sojasauce giver retten en autentisk, havinspireret smag. Knoldselleri kogt i grøntsagsbouillon med noritang får en unik, fiskelignende smag, der giver både dybde og fyldighed til retten.

Ingredienser

10 Portioner

“Fisk”:

1 kg
knoldselleri, skåret i skiver (1 cm tykke)
2 liter
grøntsagsbouillon
50 g
noritang (ark)
5 g
allehåndebær
1 g
laurbærblade (ca. 1–2 blade)
5 g
korianderfrø
1 liter
usødet plantebaseret mælk (f.eks. soja, ris)
100 g
hvedemel
2 g
stødt sort peber efter smag og behag
10 g
krydderi til fisk (valgfrit)
100 ml
planteolie til stegning (f.eks. rapsolie)

Ærter:

1 kg
frosne ærter
2 g
salt
50 ml
olivenolie

Dip med krydderurter:

50 g
vegansk mayonnaise
400 g
vegansk yoghurt
 ½ g
stødt stærk paprika eller chiliflager
20 ml
citronsaft
40 g
purløg, hakket

Derudover:

1 kg
frosne pommes frites
Allergener:
1 Kornsorter indeholdende gluten 6 Soja og sojabaserede produkter
Samlet vægt per portion:
390 g
Vægt per ingrediens:
  • 120 g knoldselleri “fisk”
  • 120 g pommes frites
  • 100 g ærter
  • 50 g dip

Fremgangsmåde

Step 1

Kog knoldsellerien i grøntsagsbouillon med 20 g noritang, allehåndebær, laurbærblade, koriander og Kikkoman sojasauce i 15-20 minutter. Sellerien skal være mør. Tag den op af vandet, og læg den på en tallerken.

Step 2

Klip de næste 20 g noritang i 3-5 cm lange strimler.

Step 3

Blancher ærterne i kogende, saltet vand i 3 minutter. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og olivenolie, så snart ærterne er kølet af, og blend det hele til en glat masse.

Step 4

Bland mayonnaise med yoghurt, Kikkoman sojasauce, stærk paprika eller chiliflager, citronsaft og hakket purløg.

Step 5

Skær den kogte knoldselleri ud i fiskelignende stykker eller blot i firkanter, som fiskepinde.

Step 6

Hæld den plantebaserede mælk i en skål. Hæld mel, sort peber og 10 g finthakket noritang i en anden skål, og bland det godt sammen. Du kan også tilføje et krydderi til fisk, hvis du ønsker dette.

Step 7

Læg en strimmel noritang i blød i den plantebaserede mælk, og fold den derefter omkring et stykke knoldselleri. Vend stykket i mel, dyp den derpå i mælken igen, og vend den endnu engang i melet. Gentag med de resterende stykker knoldselleri.

Step 8

Opvarm lidt olie på en pande. Tilsæt de panerede stykker knoldselleri og steg dem i 3-5 minutter per side, indtil de er gyldenbrune.

Step 9

Tilbered pommes frites i henhold til pakkens anvisninger, eller bag dem i en ovn i 15 minutter.

Step 10

Server de stegte knoldselleristykker sammen med ærtepuré, saucen og pommes frites.

Tip:

Retten kan enten serveres på en tallerken med sprød fisk og pommes frites eller i papirsposer med lange pommes frites og saucen som tilbehør. 

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.

Opskrifts-ID: F1082

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.