

Veganske fish & chips med knoldselleri & ærter
Kikkoman sojasauce giver retten en autentisk, havinspireret smag. Knoldselleri kogt i grøntsagsbouillon med noritang får en unik, fiskelignende smag, der giver både dybde og fyldighed til retten.
Ingredienser
“Fisk”:
Ærter:
Dip med krydderurter:
Derudover:
- 120 g knoldselleri “fisk”
- 120 g pommes frites
- 100 g ærter
- 50 g dip
Fremgangsmåde
Step 1
Kog knoldsellerien i grøntsagsbouillon med 20 g noritang, allehåndebær, laurbærblade, koriander og Kikkoman sojasauce i 15-20 minutter. Sellerien skal være mør. Tag den op af vandet, og læg den på en tallerken.
Step 2
Klip de næste 20 g noritang i 3-5 cm lange strimler.
Step 3
Blancher ærterne i kogende, saltet vand i 3 minutter. Tilsæt Kikkoman ponzu citrus sojasauce og olivenolie, så snart ærterne er kølet af, og blend det hele til en glat masse.
Step 4
Bland mayonnaise med yoghurt, Kikkoman sojasauce, stærk paprika eller chiliflager, citronsaft og hakket purløg.
Step 5
Skær den kogte knoldselleri ud i fiskelignende stykker eller blot i firkanter, som fiskepinde.
Step 6
Hæld den plantebaserede mælk i en skål. Hæld mel, sort peber og 10 g finthakket noritang i en anden skål, og bland det godt sammen. Du kan også tilføje et krydderi til fisk, hvis du ønsker dette.
Step 7
Læg en strimmel noritang i blød i den plantebaserede mælk, og fold den derefter omkring et stykke knoldselleri. Vend stykket i mel, dyp den derpå i mælken igen, og vend den endnu engang i melet. Gentag med de resterende stykker knoldselleri.
Step 8
Opvarm lidt olie på en pande. Tilsæt de panerede stykker knoldselleri og steg dem i 3-5 minutter per side, indtil de er gyldenbrune.
Step 9
Tilbered pommes frites i henhold til pakkens anvisninger, eller bag dem i en ovn i 15 minutter.
Step 10
Server de stegte knoldselleristykker sammen med ærtepuré, saucen og pommes frites.
Tip:
Retten kan enten serveres på en tallerken med sprød fisk og pommes frites eller i papirsposer med lange pommes frites og saucen som tilbehør.
Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.
Opskrifts-ID: F1082
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide