Arancini med racletteost og svampetatar
Arancini med racletteost og svampetatar

Arancini med racletteost og svampetatar

Samlet tid100 min.
60 min.Arbejdstid
40 min.Tilberedningstid

Sprøde og cremede riskugler fra Sicilien i samspil med aromatisk racletteost. Kikkoman sojasauce og Kikkoman wok sauce – teriyaki giver retten en karakteristisk sød og krydret smag.

Ingredienser

10 Portioner

Arancini:

1 ½ liter
kyllinge- eller grøntsagsbouillon
120 g
finthakket løg
20 g
finthakket hvidløg
30 ml
olivenolie
450 g
Arborio ris
200 g
revet racletteost
100 g
revet parmesan
15 g
finthakket persille
200 g
hvedemel
300 g
rasp
250 g
æg, pisket
Stegeolie

Tamarind-chutney:

320 g
tamarind-pure
120 g
sukker
5 g
stødt spidskommen
5 g
stødt ingefær
125 ml
vand
300 g
finthakket skalotteløg

Svampetatar:

200 g
finthakkede champignons
50 g
skalotteløg i små tern
10 g
finthakket persille
20 ml
olivenolie
35 ml
citronsaft
2 g
salt
1 g
stødt peber
Allergener:
Soja, gluten, sulfitter, æg, selleri
Samlet vægt per portion:
300 g
Vægt per ingrediens:
  • Arancini (4 stykker à 50 g), ca. 200 g
  • Tamarind-chutney, ca. 70 g
  • Svampetatar, ca. 30 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bring bouillonen i kog i en gryde. Svits løg og hvidløg i olivenolie ved middelvarme i 2-3 minutter i en anden gryde, uden at de tager farve. Tilsæt ris og varm det hele op i 2 minutter, indtil risen er gennemsigtig. Hæld bouillonen ned til risen lidt efter lidt, indtil risen har optaget al væske (ca. 25 minutter). Fjern gryden fra varmen og rør ost, persille og Kikkoman sojasauce i. Lad risblandingen køle helt af.

Step 2

Form risblandingen til små kugler på størrelse med en golfbold (ca. 45 g) og vend dem i mel, pisket æg og til sidst rasp. Steg kuglerne i varm olie ved 175 °C, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Step 3

I mellemtiden blandes tamarind-pure, sukker, spidskommen, ingefær og Kikkoman wok sauce – teriyaki sammen med skalotteløg og vand i en lille gryde. Kog blandingen ind over middel varme, indtil den er tyknet og har en chutney-agtig konsistens. Lad chutneyen køle af.

Step 4

Bland svampene med skalotteløg, persille, olivenolie og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber. Svampene skal kun marineres ganske kort inden servering.

Step 5

Anret fire arancini per portion på en tallerken og server retten med den færdige chutney og svampetatar.

Tip:

Hvis du ønsker en vegetarisk ret, kan du anvende ost uden animalsk osteløbe. Køl risottoen natten over (ca. 12 timer), så den binder godt sammen!

Opskrifts-ID: F1045

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.