

Arancini med racletteost og svampetatar
Sprøde og cremede riskugler fra Sicilien i samspil med aromatisk racletteost. Kikkoman sojasauce og Kikkoman wok sauce – teriyaki giver retten en karakteristisk sød og krydret smag.
Ingredienser
Arancini:
Tamarind-chutney:
Svampetatar:
- Arancini (4 stykker à 50 g), ca. 200 g
- Tamarind-chutney, ca. 70 g
- Svampetatar, ca. 30 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bring bouillonen i kog i en gryde. Svits løg og hvidløg i olivenolie ved middelvarme i 2-3 minutter i en anden gryde, uden at de tager farve. Tilsæt ris og varm det hele op i 2 minutter, indtil risen er gennemsigtig. Hæld bouillonen ned til risen lidt efter lidt, indtil risen har optaget al væske (ca. 25 minutter). Fjern gryden fra varmen og rør ost, persille og Kikkoman sojasauce i. Lad risblandingen køle helt af.
Step 2
Form risblandingen til små kugler på størrelse med en golfbold (ca. 45 g) og vend dem i mel, pisket æg og til sidst rasp. Steg kuglerne i varm olie ved 175 °C, indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Step 3
I mellemtiden blandes tamarind-pure, sukker, spidskommen, ingefær og Kikkoman wok sauce – teriyaki sammen med skalotteløg og vand i en lille gryde. Kog blandingen ind over middel varme, indtil den er tyknet og har en chutney-agtig konsistens. Lad chutneyen køle af.
Step 4
Bland svampene med skalotteløg, persille, olivenolie og citronsaft i en skål. Smag til med salt og peber. Svampene skal kun marineres ganske kort inden servering.
Step 5
Anret fire arancini per portion på en tallerken og server retten med den færdige chutney og svampetatar.
Tip:
Hvis du ønsker en vegetarisk ret, kan du anvende ost uden animalsk osteløbe. Køl risottoen natten over (ca. 12 timer), så den binder godt sammen!
Opskrifts-ID: F1045
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide