

Tofu i jalapeñodej med peanutsauce og okra
Denne veganske ret med tofu i jalapeñodej, cremet peanutsauce og søde kartofler er et møde mellem Caribien og Japan. Kikkoman woksauce teriyaki giver retten sin søde og krydrede smag, mens Kikkoman sojasauce giver retten et japansk touch.
Ingredienser
Søde kartofler:
Sauce:
Tofu:
Pynt:
- Søde kartofler ca. 150 g
- Sauce ca. 50 g
- Dybstegt tofu ca. 165 g
- Pynt ca. 3 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bland de søde kartofler med Kikkoman woksauce teriyaki, five spice, salt og olie og mariner kartoflerne i blandingen. Læg det hele på en bageplade med bagepapir og bag det i 30 minutter ved 180 °C varmluft.
Step 2
Hæld peanutbutter, Tom Kha-pasta, riseddike og kokosmælk i en gryde. Bring det i kog under omrøring. Tilsæt okra og lad det simre i 3 minutter. Smag til med Kikkoman sojasauce.
Step 3
Bland kikærtemel, vand, Kikkoman sojasauce og jalapeños sammen til en glat dej. Vend tofustykkerne i dejen og dybsteg dem i 2-3 minutter i 175° C varm olie, indtil de er gyldenbrune.
Step 4
Anret de søde kartofler og tofu på tallerkener. Hæld saucen over og pynt med forårsløg og sesamfrø inden servering.
Tip:
Dybsteg tofuen en ekstra gang lige inden servering, så den bliver ekstra sprød.
Opskrifts-ID: F1052
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide