

Teriyakigumbo med fisk og skaldyr, okra og ris
Vi vender os i dag mod en sand klassiker fra de amerikanske sydstater: Gumbo med fisk og skaldyr, hvis smag er forstærket af en lækker teriyakismag takket være Kikkoman teriyaki marinade.
Ingredienser
Gumbo:
Derudover:
- Ris ca. 90 g
- Fiskebouillon ca. 150 g
- Skaldyr og fisk ca. 130 g
- Toppings ca. 35 g
Fremgangsmåde
Step 1
Smelt smør i en stor gryde. Tilsæt mel til smørret, og rør det ved middel varme, indtil det næsten er karamelbrunt. Dette kan tage op til 30 minutter. Steg imens grøntsagsternene i en smule olie i en stor gryde ved middel varme i 10-15 minutter. Tilsæt krydderierne kort før slut. Sæt grøntsagsblandingen, mirepoix, til side, indtil smørblandingen, roux, har opnået den ønskede farve. Tilsæt mirepoix til den færdige roux, og tilsæt derefter fiskebouillon og Kikkoman teriyaki marinade. Lad det hele simre ved lav varme i ca. 15 minutter, mens du rører af og til.
Step 2
Kog risen i henhold til pakkens anvisninger. Skær imens laks, kammuslinger og rejer i mundrette stykker. Tilsæt laks, kammuslinger og rejer til grøntsagsblandingen, og bring det hele forsigtigt i kog. Steg skiverne af okra i en smule olie i 1-2 minutter. Smag gumboen til med salt og limesaft. Top den færdige gumbo med okra og forårsløg, og server den sammen med risen.
Tip:
Gumbo bliver traditionelt tilberedt i en „surf and turf“ udgave, bestående af en kombination af kød og fisk. Koldskåret skinke og kylling fungerer også godt i denne ret, og du kan med fordel anvende hønsebouillon i stedet for fiskebouillon.
Den færdige sauce vil tykne en smule hen over natten i køleskabet og kan let justeres med en smule bouillon.
Opskrifts-ID: F1074
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide