

Polentafritter med umami og citrusmayo
Pommes frites uden kartofler? Ja, det kan sagtens lade sig gøre og vores umami-polentafritter er beviset på dette! Kikkoman sojasauce giver dybde til smagen, og Kikkoman ponzu citrus sojasauce sørger for citrusmayoens lækre smag.
Ingredienser
Fritter:
Citrusmayo:
Derudover:
Polentafritter ca. 136 g - Citrusmayo ca. 78 g - Røget salt + citronbåd som pynt ca. 1 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bring vand eller grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Pisk polentaen i lidt efter lidt for at undgå klumper. Lad den simre ved lav varme i ca. 10 minutter under jævn omrøring. Krydr med Kikkoman sojasauce, peber, parmesan og trøffelpaste.
Step 2
Hæld polentaen i en 1/1 gastrobakke beklædt med bagepapir. Spred blandingen ud og lad den køle af i køleskabet i 3-4 timer.
Step 3
Hæld æg, citronskal, appelsinskal, Kikkoman ponzu citrus sojasauce, hvidløg og salt i en blender og blend det hurtigt sammen. Indstil blenderen på laveste hastighed og hæld olien deri i en tynd stråle, indtil det hele samles til en tyk, cremet mayonnaise.
Step 4
Så snart polentablandingen er blevet fast, skæres den ud til fritter (ca. 1,5 cm tykke) med en skarp kniv. Fritterne dybsteges i varm olie ved 175 °C i 5 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Step 5
Server de færdige fritter sammen med mayoen, citronbåde og det røgede salt.
Tip:
Hvis du ønsker et mere sprødt resultat, kan du fryse polentafritterne inden stegning. Derved kan de også tilberedes i større mængder. Steg dem to gange for at få dem endnu mere sprøde.
Opskrifts-ID: F1042
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide