Polentafritter med umami og citrusmayo
Polentafritter med umami og citrusmayo

Polentafritter med umami og citrusmayo

Samlet tid20 min.
5 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid
180-240 min.waiting time

Pommes frites uden kartofler? Ja, det kan sagtens lade sig gøre og vores umami-polentafritter er beviset på dette! Kikkoman sojasauce giver dybde til smagen, og Kikkoman ponzu citrus sojasauce sørger for citrusmayoens lækre smag.

Ingredienser

10 Portioner

Fritter:

1 liter
vand eller grøntsagsbouillon
400 g
polenta
75 g
revet parmesan
15 g
trøffelpaste
2 g
stødt peber
Solsikkeolie til stegning

Citrusmayo:

100 g
æg
10 g
citronskal
12 g
appelsinskal
10 g
finthakket hvidløg
5 g
solsikkeolie
700 ml
solsikkeolie

Derudover:

10 
citronbåde
10 g
røgede saltflager
Allergener:
Æg, soja, gluten, selleri
Samlet vægt per portion:
215 g
Vægt per ingrediens:

Polentafritter ca. 136 g - Citrusmayo ca. 78 g - Røget salt + citronbåd som pynt ca. 1 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bring vand eller grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Pisk polentaen i lidt efter lidt for at undgå klumper. Lad den simre ved lav varme i ca. 10 minutter under jævn omrøring. Krydr med Kikkoman sojasauce, peber, parmesan og trøffelpaste.

Step 2

Hæld polentaen i en 1/1 gastrobakke beklædt med bagepapir. Spred blandingen ud og lad den køle af i køleskabet i 3-4 timer.

Step 3

Hæld æg, citronskal, appelsinskal, Kikkoman ponzu citrus sojasauce, hvidløg og salt i en blender og blend det hurtigt sammen. Indstil blenderen på laveste hastighed og hæld olien deri i en tynd stråle, indtil det hele samles til en tyk, cremet mayonnaise.

Step 4

Så snart polentablandingen er blevet fast, skæres den ud til fritter (ca. 1,5 cm tykke) med en skarp kniv. Fritterne dybsteges i varm olie ved 175 °C i 5 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 5

Server de færdige fritter sammen med mayoen, citronbåde og det røgede salt.

Tip:

Hvis du ønsker et mere sprødt resultat, kan du fryse polentafritterne inden stegning. Derved kan de også tilberedes i større mængder. Steg dem to gange for at få dem endnu mere sprøde.

Opskrifts-ID: F1042

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.