Glutenfri brownies med sorte bønner
Glutenfri brownies med sorte bønner

Glutenfri brownies med sorte bønner

Samlet tid 2 timer
40 min. Arbejdstid
1 time 20 min. Tilberedningstid
2 timer 10 min. ventetid

Denne kage er lavet på sorte bønner og bananer med mandelmel i stedet for almindeligt mel – det gør den til en perfekt glutenfri dessert. Tilføjelsen af Kikkoman sojasauce balancerer sødmen fra chokolade og bananer og giver en saltkaramelagtig smag.

Ingredienser

Brownie:

70 g
brune hørfrø
150 ml
kogende vand
100 g
vegansk mørk chokolade (f.eks. 70%)
240 g
sorte bønner (eller hvide/røde bønner), afdryppede
150 g
(ca. 2) modne bananer (med brune pletter på skrællen), skrællede
6 g
bagepulver
85 ml
olie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
20 g
vaniljesukker
200 g
blancherede, malede mandler
150 g
brun farin
70 g
kakaopulver

Chokolade-blomme-topping:

100 g
vegansk mørk chokolade
100 g
blommemarmelade
 ½ g
chiliflager

Derudover:

50 ml
kokosmælk, 15-20% fedt
10 g
flormelis
10 g
mynteblade
60 g
friske hindbær
60 g
friske blåbær
60 g
friske jordbær
Allergener:
7. Jordnødder og jordnøddebaserede produkter 6. Soja og sojabaserede produkter 8. Mælk og mælkebaserede produkter 9. Nødder 12. Sesamfrø og sesambaserede produkter Kakao
Samlet vægt per portion:
125 g
Vægt per ingrediens:
  • 110 g brownie
  • 10 g chokolade-blomme-topping
  • 5 g flødeskum

Fremgangsmåde

Step 1

Mal hørfrøene til et fint pulver i en blender eller morter. Bland med det kogende vand, og rør det godt sammen.

Step 2

Smelt 100 g chokolade over et vandbad.

Step 3

Blend bønnerne med de skrællede bananer, bagepulver, olie (80 ml), hørfrøblandingen, vaniljesukker og Kikkoman glutenfri sojasauce, indtil blandingen er glat.

Step 4

Bland mandelmel med den blendede bønneblanding i en skål. Tilsæt brun farin, kakaopulver og smeltet chokolade og bland det hele godt sammen med en ske. Smør en bageform med 5 ml olie, og fordel dejen i formen, så den har en tykkelse på 2-3 cm.

Step 5

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 80 minutter.

Step 6

Smelt chokoladen til kagens topping over et vandbad. Bland den smeltede chokolade med blommemarmelade, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og chiliflager og rør det sammen, indtil blandingen er glat.

Step 7

Sæt kokosmælken på køl i 30 minutter. Fjern herefter det størknede kokosfedt, og pisk det med flormelis, indtil det bliver stift (flødeskumskonsistens).

Step 8

Server de færdige brownies med et lag chokolade-blomme-topping og en klat kokosmælkflødeskum, mynte og frugt.

Tip:

Du kan erstatte de sorte bønner med hvide eller røde bønner eller endda kikærter på dåse. 

Du kan bruge den resterende væde fra kokosmælken som erstatning for mælk i kaffe eller lignende.

Opskrifts-ID: F1092

Opskrift som PDF

Download som PDF

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.