

Glutenfri brownies med sorte bønner
Denne kage er lavet på sorte bønner og bananer med mandelmel i stedet for almindeligt mel – det gør den til en perfekt glutenfri dessert. Tilføjelsen af Kikkoman sojasauce balancerer sødmen fra chokolade og bananer og giver en saltkaramelagtig smag.
Ingredienser
Brownie:
Chokolade-blomme-topping:
Derudover:
- 110 g brownie
- 10 g chokolade-blomme-topping
- 5 g flødeskum
Fremgangsmåde
Step 1
Mal hørfrøene til et fint pulver i en blender eller morter. Bland med det kogende vand, og rør det godt sammen.
Step 2
Smelt 100 g chokolade over et vandbad.
Step 3
Blend bønnerne med de skrællede bananer, bagepulver, olie (80 ml), hørfrøblandingen, vaniljesukker og Kikkoman glutenfri sojasauce, indtil blandingen er glat.
Step 4
Bland mandelmel med den blendede bønneblanding i en skål. Tilsæt brun farin, kakaopulver og smeltet chokolade og bland det hele godt sammen med en ske. Smør en bageform med 5 ml olie, og fordel dejen i formen, så den har en tykkelse på 2-3 cm.
Step 5
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 °C varmluft i 80 minutter.
Step 6
Smelt chokoladen til kagens topping over et vandbad. Bland den smeltede chokolade med blommemarmelade, Kikkoman ponzu citrus sojasauce og chiliflager og rør det sammen, indtil blandingen er glat.
Step 7
Sæt kokosmælken på køl i 30 minutter. Fjern herefter det størknede kokosfedt, og pisk det med flormelis, indtil det bliver stift (flødeskumskonsistens).
Step 8
Server de færdige brownies med et lag chokolade-blomme-topping og en klat kokosmælkflødeskum, mynte og frugt.
Tip:
Du kan erstatte de sorte bønner med hvide eller røde bønner eller endda kikærter på dåse.
Du kan bruge den resterende væde fra kokosmælken som erstatning for mælk i kaffe eller lignende.
Opskrifts-ID: F1092
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide