

Fiskefrikadeller, blomkålspuré og teriyakikål
Denne ret har, hvad der skal til for at blive en sand klassiker: Fiskefrikadeller med ovnbagt blomkålspuré med smag fra Kikkoman krydderi i mirin-stil og Kikkoman sojasauce. Rettens højdepunkt er de krydrede, bagte rosenkål i Kikkoman woksauce teriyaki.
Ingredienser
Puré:
Teriyaki-rosenkål:
Fiskefrikadeller:
Derudover:
- Fiskefrikadeller ca. 170 g
- Blomkålspuré ca. 80 g
- Teriyaki-rosenkål ca. 80 g
- Pynt ca. 40 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bland Kikkoman sojasauce, Kikkoman ristet sesamolie, Tom Kha-pasta og Kikkoman krydderi i mirin-stil i en skål. Tilsæt blomkål, bland det hele godt sammen og læg det på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen ved 180 °C varmluft i ca. 20 minutter. Blend den derpå til en pure i en blender eller foodprocessor sammen med grøntsagsbouillonen.
Step 2
Bland ingefær og hvidløg med Kikkoman woksauce teriyaki og hæld det over rosenkålene. Bag dem i ca. 10 minutter på en bageplade med bagepapir ved 180 °C varmluft.
Step 3
Bland torskefileten med Kikkoman sojasauce, Kikkoman ristet sesamolie, purløg, chili og majsmel. Form blandingen til ca. 50 g store frikadeller, vend dem i sesamfrø og steg dem i olie ved 175 °C i 3-4 minutter, indtil de er gyldenbrune.
Step 4
Rist kokoschipsene på en tør pande. Anret blomkålspuréen på tallerkener sammen med fiskefrikadellerne. Server retten med teriyaki-rosenkål og pynt med kokoschips, limebåde, granatæblekerner og koriander.
Tip:
Hæld grøntsagsbouillonen ned i puréen lidt efter lidt. Du har muligvis brug for mindre end angivet i opskriften.
Opskrifts-ID: F1054
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide