Fiskefrikadeller, blomkålspuré og teriyakikål
Fiskefrikadeller, blomkålspuré og teriyakikål

Fiskefrikadeller, blomkålspuré og teriyakikål

Samlet tid85 min.
50 min.Arbejdstid
35 min.Tilberedningstid

Denne ret har, hvad der skal til for at blive en sand klassiker: Fiskefrikadeller med ovnbagt blomkålspuré med smag fra Kikkoman krydderi i mirin-stil og Kikkoman sojasauce. Rettens højdepunkt er de krydrede, bagte rosenkål i Kikkoman woksauce teriyaki.

Ingredienser

10 Portioner

Puré:

25 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
100 g
Tom Kha-pasta
1 kg
blomkål, skåret i buketter
300 ml
grøntsagsbouillon

Teriyaki-rosenkål:

10 g
ingefær, hakket
10 g
hvidløg, hakket
800 g
rosenkål, rensede

Fiskefrikadeller:

1 ½ kg
torskefilet uden skind, hakket
50 ml
Kikkoman Toasted Sesame Oil
10 g
purløg, finthakket
5 g
chili, hakket
20 g
majsmel
200 g
sesamfrø, ikke ristede
1 ½ liter
stegeolie

Derudover:

50 g
kokoschips
10 
limebåde
200 g
granatæblekerner
15 g
koriander
Allergener:
Soja, gluten, fisk, sesamfrø, sulfitter, selleri
Samlet vægt per portion:
370 g
Vægt per ingrediens:
  • Fiskefrikadeller ca. 170 g
  • Blomkålspuré ca. 80 g
  • Teriyaki-rosenkål ca. 80 g
  • Pynt ca. 40 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bland Kikkoman sojasauce, Kikkoman ristet sesamolie, Tom Kha-pasta og Kikkoman krydderi i mirin-stil i en skål. Tilsæt blomkål, bland det hele godt sammen og læg det på en bageplade med bagepapir. Bag blomkålen ved 180 °C varmluft i ca. 20 minutter. Blend den derpå til en pure i en blender eller foodprocessor sammen med grøntsagsbouillonen.

Step 2

Bland ingefær og hvidløg med Kikkoman woksauce teriyaki og hæld det over rosenkålene. Bag dem i ca. 10 minutter på en bageplade med bagepapir ved 180 °C varmluft.

Step 3

Bland torskefileten med Kikkoman sojasauce, Kikkoman ristet sesamolie, purløg, chili og majsmel. Form blandingen til ca. 50 g store frikadeller, vend dem i sesamfrø og steg dem i olie ved 175 °C i 3-4 minutter, indtil de er gyldenbrune.

Step 4

Rist kokoschipsene på en tør pande. Anret blomkålspuréen på tallerkener sammen med fiskefrikadellerne. Server retten med teriyaki-rosenkål og pynt med kokoschips, limebåde, granatæblekerner og koriander.

Tip:

Hæld grøntsagsbouillonen ned i puréen lidt efter lidt. Du har muligvis brug for mindre end angivet i opskriften.

Opskrifts-ID: F1054

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.