

Wokret med teriyaki-oksekød
En ukompliceret ret, der altid lykkes – du kan ikke gå galt i byen med denne opskrift. Wokretten laves med teriyaki-oksekød og shiitake-svampe, og Kikkoman woksauce teriyaki giver selvfølgelig retten en helt autentisk japansk smag.
Ingredienser
Wokret med oksekød:
Derudover:
- Ris ca. 120 g
- Kød, svampe og sauce ca. 320 g
- Pynt ca. 6 g
Fremgangsmåde
Step 1
Skær oksekødet i mundrette bidder (ca. 1 x 3 x 1 cm). Bland kødet sammen med chili og halvdelen af Kikkoman teriyaki woksauce i en skål. Stil skålen til side.
Step 2
Tilbered risen i henhold til pakkens anvisninger.
Step 3
Opvarm halvdelen af olien ved høj temperatur i en wok eller stegepande. Svits kødet i mindre portioner og fjern derpå kødet fra wokken.
Step 4
Opvarm den resterende olie i samme wok ved middel varme. Tilsæt løg og svampe og steg i 3-4 minutter, indtil løget er gennemsigtigt. Tilsæt hvidløg og ingefær og steg det ganske kort. Tilsæt oksekød og resten af Kikkoman woksauce teriyaki og lad det simre i yderligere 2-3 minutter.
Step 5
Server risen med den færdige wokret med svampe og oksekød og pynt med forårsløg og sesamfrø.
Tip:
Hvis du skal tilberede større mængder optimalt, så steg alle ingredienserne hver for sig (f.eks. i en kipsteger). Opvarm det hele sammen med saucen i en varmluftsovn.
Opskrifts-ID: F1063
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide