

Smørrebrød med mousse af søde kartofler
Denne skandinaviske klassiker har fået et twist med en mousse af søde kartofler. Umamien fra Kikkoman sojasauce og Kikkoman teriyaki glaze giver retten en god dybde.
Ingredienser
Mousse af søde kartofler:
Peberrodssauce:
Smørrebrød:
Brød ca. 65 g - Mousse af søde kartofler ca. 80 g - Sildefilet ca. 50 g - Sauce ca. 40 g
Fremgangsmåde
Step 1
Kog søde kartoflerne i saltet vand i 20 minutter, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos dem grundigt i en skål. Bland mosen med fløde og smør for at få en glat mousse. Smag til med Kikkoman sojasauce og peber, og stil moussen til side.
Step 2
Hæld creme fraiche, peberrod, karrypulver, sennep, Kikkoman teriyaki glaze og peber i en skål. Bland det hele sammen og stil skålen til side.
Step 3
Spred moussen af søde kartofler ud på de ristede brødskiver. Læg et stykke marineret sild ovenpå og dryp peberrodssaucen og kapers henover. Pynt hver skive brød med lidt dild og en citronbåd.
Tip:
Fyld peberrodscremen i en squeeze-flaske. Det gør det nemmere at portionsanrette saucen, men også bedre at opbevare den.
Opskrifts-ID: F1039
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide