

Shawarma med halloumi, svampe og ponzu i pitabrød
Asien møder Mellemøsten i denne lækre shawarma med halloumi og svampe. Det særlige twist er, at spyddene er marineret i en krydret marinade med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Retten serveres med en lækker rødkålssalat, mynte og citronhummus.
Ingredienser
Pita:
Shawarmaspyd:
Rødkålssalat:
Sauce:
Derudover:
- Pita ca. 150 g
- Shawarmaspyd ca. 100 g
- Sauce ca. 60 g
- Rødkålssalat ca. 80 g
- Toppings ca. 70 g
Fremgangsmåde
Step 1
Opløs gær og sukker i vand. Tilsæt salt og mel, og ælt hurtigt det hele sammen, indtil dejen er glat. Dæk dejen til, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Hæld en smule olivenolie på dejen, fold den flere gange, og lad den stå i yderligere 30 minutter. Gentag denne proces yderligere tre gange. Del dejen op i portioner på 150 g, og form hver portion til en kugle. Lad dejkuglerne hæve i yderligere 30 minutter. Ælt kuglerne med dine hænder indefra og ud, tilsæt en smule mel, og form dem til fladbrød (med en diameter på ca. 28 cm). Steg dem på en pande med en smule olivenolie ved mellemhøj varme i 3-4 minutter per side. De skal være let brunede, men forblive bløde, da de ellers vil være for svære at rulle sammen.
Step 2
Mariner halloumi og svampe i en blanding af Kikkoman ponzu citrus sojasauce, ahornsirup, paprikapulver og spidskommen i minimum 30 minutter. Sæt derefter begge dele på spyddene på en ensartet måde. Bag spyddene i en ovn ved ca. 220 °C varmluft i 10-15 minutter, indtil de har taget farve. Derefter er de klar til servering.
Step 3
Gnid rødkålen med salt, sukker, eddike og olivenolie.
Step 4
Til saucen blandes hvidløg med yoghurt, tahin og citronsaft samt peber og salt efter smag og behag.
Step 5
Smør hvert pitabrød med yoghurtsaucen. Læg rødkålssalat, chili og tomater ovenpå. Læg et spyd øverst, og anret med dild og sumak inden servering.
Tip:
Afhængigt af køkkenets udstyr kan spyddene også tilberedes på en grillplade eller under en salamandergrill. Efter stegning er det bedst at opbevare pitabrødene i en stak under et viskestykke. Dette beskytter dem og forhindrer, at de tørrer ud og mister deres fleksibilitet.
Opskrifts-ID: F1067
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide