Shawarma med halloumi, svampe og ponzu i pitabrød
Shawarma med halloumi, svampe og ponzu i pitabrød

Shawarma med halloumi, svampe og ponzu i pitabrød

Samlet tid45 min.
15 min.Arbejdstid
30 min.Tilberedningstid
180 min.waiting time

Asien møder Mellemøsten i denne lækre shawarma med halloumi og svampe. Det særlige twist er, at spyddene er marineret i en krydret marinade med Kikkoman ponzu citrus sojasauce. Retten serveres med en lækker rødkålssalat, mynte og citronhummus.

Ingredienser

10 Portioner

Pita:

900 g
hvedemel (type 405)
600 ml
lunkent vand
20 g
gær
10 g
salt
10 g
sukker
100 ml
olivenolie

Shawarmaspyd:

700 g
halloumi, skåret i mundrette bidder (ca. 2 x 2 cm)
400 g
svampe, blandet og skåret i mundrette bidder (ca. 2 x 2 cm)
50 ml
ahornsirup
5 g
paprikapulver
5 g
stødt spidskommen

Rødkålssalat:

800 g
rødkål, tyndskåret
10 g
salt
15 g
brun farin
50 ml
hvid balsamicoeddike
20 ml
olivenolie

Sauce:

1 
fed hvidløg, fintrevet
500 g
græsk yoghurt, 10% fedtindhold
100 g
tahin
20 ml
citronsaft
5 g
salt
2 g
peber

Derudover:

10 
kviste dild, groftrevet
150 g
syltede chilier
400 g
cherrytomater, i kvarte
100 g
hvide løg, i ringe
10 g
sumakpulver
Allergener:
Gluten, soja, sesamfrø, mælk, sulfitter
Samlet vægt per portion:
460 g
Vægt per ingrediens:
  • Pita ca. 150 g
  • Shawarmaspyd ca. 100 g
  • Sauce ca. 60 g
  • Rødkålssalat ca. 80 g
  • Toppings ca. 70 g

Fremgangsmåde

Step 1

Opløs gær og sukker i vand. Tilsæt salt og mel, og ælt hurtigt det hele sammen, indtil dejen er glat. Dæk dejen til, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Hæld en smule olivenolie på dejen, fold den flere gange, og lad den stå i yderligere 30 minutter. Gentag denne proces yderligere tre gange. Del dejen op i portioner på 150 g, og form hver portion til en kugle. Lad dejkuglerne hæve i yderligere 30 minutter. Ælt kuglerne med dine hænder indefra og ud, tilsæt en smule mel, og form dem til fladbrød (med en diameter på ca. 28 cm). Steg dem på en pande med en smule olivenolie ved mellemhøj varme i 3-4 minutter per side. De skal være let brunede, men forblive bløde, da de ellers vil være for svære at rulle sammen.

Step 2

Mariner halloumi og svampe i  en blanding af Kikkoman ponzu citrus sojasauce, ahornsirup, paprikapulver og spidskommen i minimum 30 minutter. Sæt derefter begge dele på spyddene på en ensartet måde. Bag spyddene i en ovn ved ca. 220 °C varmluft i 10-15 minutter, indtil de har taget farve. Derefter er de klar til servering.

Step 3

Gnid rødkålen med salt, sukker, eddike og olivenolie.

Step 4

Til saucen blandes hvidløg med yoghurt, tahin og citronsaft samt peber og salt efter smag og behag.

Step 5

Smør hvert pitabrød med yoghurtsaucen. Læg rødkålssalat, chili og tomater ovenpå. Læg et spyd øverst, og anret med dild og sumak inden servering.

Tip:

Afhængigt af køkkenets udstyr kan spyddene også tilberedes på en grillplade eller under en salamandergrill. Efter stegning er det bedst at opbevare pitabrødene i en stak under et viskestykke. Dette beskytter dem og forhindrer, at de tørrer ud og mister deres fleksibilitet.

Opskrifts-ID: F1067

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.