

Rösti med laksesashimi og citrussauce
Laks og rösti er det perfekte match. Vi har givet denne klassiske ret et japansk twist med en sød-sur-salt sauce med Kikkoman ponzu citrus sojasauce.
Ingredienser
Rösti:
Laksesashimi:
Sauce:
Derudover:
Rösti ca. 70 g - Laks ca. 75 g (3 skiver à 25 g) - Porre ca. 10 g - Sauce ca. 20 g
Fremgangsmåde
Step 1
Riv kartoflerne groft, drys med salt og lad dem stå i 5 minutter. Pres det overskydende vand ud af kartoflerne (det giver ca. 1 kg) og form massen til 10 rösti. Steg dem på en pande ved middel varme i det klarede smør i 5 minutter per side, indtil de er gyldenbrune. Sørg for at holde dem varme.
Step 2
Steg laksefiletens overflade med en gasbrænder, indtil overfladen er let ristet. Bland krydderierne sammen med salt og drys det over fisken. Skær den i tynde skiver på 1 cm tykkelse (ca. 25 g per skive).
Step 3
Bland Kikkoman ponzu citrus sojasauce med honning. Rør derefter fløde, citronskal og appelsinskal i.
Step 4
Læg porrestrimlerne i isvand for at gøre dem ekstra sprøde.
Step 5
Fordel saucen over de færdige rösti. Læg 3 skiver laks på hver rösti og pynt dem med porrestrimlerne og en citronbåd inden servering.
Tip:
De færdige rösti kan let genopvarmes på en pande, i ovnen eller på en grill.
Opskrifts-ID: F1043
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide