Rødbedeburger med aubergine og sesamsauce
Rødbedeburger med aubergine og sesamsauce

Rødbedeburger med aubergine og sesamsauce

Samlet tid35 min.
20 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid
10 min.waiting time

Denne ret er en vegetarisk streetfood-klassiker, men i stedet for en bøf af oksekød  præsenterer vi jer for en bøf af rødbede og hirse. Kikkoman sesamsauce tilfører en orientalsk-asiatisk note til retten.

Ingredienser

10 Portioner

Bøffer:

100 g
hirse, ukogt
600 g
rødbede, forkogt og vakuumpakket
150 g
salatløg i små tern
100 g
havregryn
60 g
malede hørfrø
150 ml
balsamicoeddike
10 g
spidskommen
10 g
salt

Fyld:

700 g
aubergine, skyllet
50 ml
balsamicoeddike
50 g
ahornsirup
50 ml
rapsolie
10 
rustikke, veganske burgerboller, ca. 60 g per styk
100 g
rødløg, skåret i ca. 1 mm tykke ringe
100 g
rucolasalat, vasket

Sauce:

10 g
chilipulver
15 g
ahornsirup
5 g
koriander
30 ml
citronsaft
Allergener:
Soja, gluten, sesamfrø, sulfitter, æg
Samlet vægt per portion:
280 g
Vægt per ingrediens:

Rødbedebøf ca. 110 g - Burgerbolle (vegansk) ca. 60 g - Aubergine ca. 50 g - Rucolasalat ca. 10 g - Løgskiver ca. 10 g - Sauce ca. 40 g

Fremgangsmåde

Step 1

Kog 100 g hirse i 500 ml vand ved medium varme i 10 minutter. Hæld vandet fra i en si. Fjern rødbeden fra pakken og riv den groft. Bland den revne rødbede, hakket løg, havregryn, malede hørfrø, eddike, spidskommen, salt og den kogte hirse godt sammen og lad blandingen hvile i 10 minutter. Forvarm i mellemtiden ovnen til 180°C varmluft.

Step 2

Form bøfferne ved at placere ca. 130 g af blandingen per bøf på en bageplade med bagepapir. Form hver bøf ved hjælp af en udstikker (ø 11 cm).

Step 3

Skær auberginen i ca. 4 mm tykke skiver med et mandolinjern. Læg dem på en anden bageplade og mariner dem med eddike, ahornsirup og olie.

Step 4

Bag bøfferne og auberginen i ovnen i 15 minutter.

Step 5

Bland i mellemtiden Kikkoman sesam sauce, chili, ahornsirup, koriander og citronsaft sammen i en skål.

Step 6

Byg burgerne ved at placere en rødbedebøf på hver nederste halvdel af bollen. Læg aubergine, rucolasalat, løgringe, sauce og den øverste halvdel af bollen ovenpå og server den færdige ret.

Tip:

Rødbedebøfferne kan sagtens fryses efter tilberedning.

Opskrifts-ID: F1030

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.