

Rødbedeburger med aubergine og sesamsauce
Denne ret er en vegetarisk streetfood-klassiker, men i stedet for en bøf af oksekød præsenterer vi jer for en bøf af rødbede og hirse. Kikkoman sesamsauce tilfører en orientalsk-asiatisk note til retten.
Ingredienser
Bøffer:
Fyld:
Sauce:
Rødbedebøf ca. 110 g - Burgerbolle (vegansk) ca. 60 g - Aubergine ca. 50 g - Rucolasalat ca. 10 g - Løgskiver ca. 10 g - Sauce ca. 40 g
Fremgangsmåde
Step 1
Kog 100 g hirse i 500 ml vand ved medium varme i 10 minutter. Hæld vandet fra i en si. Fjern rødbeden fra pakken og riv den groft. Bland den revne rødbede, hakket løg, havregryn, malede hørfrø, eddike, spidskommen, salt og den kogte hirse godt sammen og lad blandingen hvile i 10 minutter. Forvarm i mellemtiden ovnen til 180°C varmluft.
Step 2
Form bøfferne ved at placere ca. 130 g af blandingen per bøf på en bageplade med bagepapir. Form hver bøf ved hjælp af en udstikker (ø 11 cm).
Step 3
Skær auberginen i ca. 4 mm tykke skiver med et mandolinjern. Læg dem på en anden bageplade og mariner dem med eddike, ahornsirup og olie.
Step 4
Bag bøfferne og auberginen i ovnen i 15 minutter.
Step 5
Bland i mellemtiden Kikkoman sesam sauce, chili, ahornsirup, koriander og citronsaft sammen i en skål.
Step 6
Byg burgerne ved at placere en rødbedebøf på hver nederste halvdel af bollen. Læg aubergine, rucolasalat, løgringe, sauce og den øverste halvdel af bollen ovenpå og server den færdige ret.
Tip:
Rødbedebøfferne kan sagtens fryses efter tilberedning.
Opskrifts-ID: F1030
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide