

Ristede gulerødder med en salat af grapefrugt og feta
En fantasifuld og vegetarisk ret, der vil imponere dine gæster og endda overbevise kødelskere: Ristede gulerødder med hvidløgskartoffelmos og en frisk salat med grapefrugt og feta. Kikkoman sojasauce giver både gulerødder og salat et pikant pift.
Ingredienser
Gulerødder:
Kartoffelmos:
Salat:
- Kartoffelmos ca. 180 g
- Ristede gulerødder ca. 130 g
- Grapefrugt- og fetasalat ca. 90 g
Fremgangsmåde
Step 1
Start med at trimme gulerodstoppene til ca. 5 cm. Læg løg og gulerødder i et ovnfast fad med smør, laurbærblade, stjerneanis, timian og honning, og rist det hele i en forvarmet ovn ved 220 °C varmluft i 10-15 minutter, indtil gulerødderne er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce, og lad det hele stege i ca. 10 minutter.
Tilberedningstiden kan variere alt efter gulerøddernes tykkelse.
Step 2
Til kartoffelmosen koges kartofler og hvidløg i en gryde ved mellemhøj varme i 20-30 minutter i velsaltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og hvidløg, mens de stadig er varme. Bring mælk og smør i kog, og rør blandingen ned i mosen. Smag til med salt og muskatnød efter smag og behag.
Step 3
Lav en dressing til salaten af Kikkoman sojasauce, honning og olie. Bland grapefrugt, feta, friséesalat, kørvel og macadamianødder sammen i en skål, og hæld dressingen over.
Step 4
Læg en skefuld hvidløgskartoffelmos på midten af hver tallerken. Anret gulerødderne ovenpå, og rund retten af med salat inden servering.
Tip:
Du kan jævne stegevæden fra gulerødderne en smule for at lave en sauce.
Opskrifts-ID: F1069
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide