Ristede gulerødder med en salat af grapefrugt og feta
Ristede gulerødder med en salat af grapefrugt og feta

Ristede gulerødder med en salat af grapefrugt og feta

Samlet tid70 min.
15 min.Arbejdstid
55 min.Tilberedningstid

En fantasifuld og vegetarisk ret, der vil imponere dine gæster og endda overbevise kødelskere: Ristede gulerødder med hvidløgskartoffelmos og en frisk salat med grapefrugt og feta. Kikkoman sojasauce giver både gulerødder og salat et pikant pift.

Ingredienser

10 Portioner

Gulerødder:

1 ½ kg
farverige gulerødder, vaskede og med toppe
300 g
løg, i skiver
100 g
smør
5 
friske laurbærblade
2 
stjerneanis
2 
kviste timian, vaskede
50 g
honning
500 ml
grøntsagsbouillon

Kartoffelmos:

1 ½ kg
melede kartofler, skrællede og skåret i tern
10 
fed hvidløg, skrællede
500 ml
mælk
100 g
smør
5 g
salt
3 g
muskatnød

Salat:

30 g
honning
30 ml
olivenolie
300 g
grapefrugt, fileteret
300 g
feta, i tern
100 g
friséesalat, klar til servering
20 g
kørvel, plukket
100 g
macadamianødder, ristede og saltede
Allergener:
Soja, mælk, nødder, selleri, gluten
Samlet vægt per portion:
400 g
Vægt per ingrediens:
  • Kartoffelmos ca. 180 g
  • Ristede gulerødder ca. 130 g
  • Grapefrugt- og fetasalat ca. 90 g

Fremgangsmåde

Step 1

Start med at trimme gulerodstoppene til ca. 5 cm. Læg løg og gulerødder i et ovnfast fad med smør, laurbærblade, stjerneanis, timian og honning, og rist det hele i en forvarmet ovn ved 220 °C varmluft i 10-15 minutter, indtil gulerødderne er gyldenbrune. Tilsæt grøntsagsbouillon og Kikkoman sojasauce, og lad det hele stege i ca. 10 minutter. 
Tilberedningstiden kan variere alt efter gulerøddernes tykkelse.

Step 2

Til kartoffelmosen koges kartofler og hvidløg i en gryde ved mellemhøj varme i 20-30 minutter i velsaltet vand, indtil de er møre. Hæld vandet fra, og mos kartofler og hvidløg, mens de stadig er varme. Bring mælk og smør i kog, og rør blandingen ned i mosen. Smag til med salt og muskatnød efter smag og behag.

Step 3

Lav en dressing til salaten af Kikkoman sojasauce, honning og olie. Bland grapefrugt, feta, friséesalat, kørvel og macadamianødder sammen i en skål, og hæld dressingen over.

Step 4

Læg en skefuld hvidløgskartoffelmos på midten af hver tallerken. Anret gulerødderne ovenpå, og rund retten af med salat inden servering.

Tip:

Du kan jævne stegevæden fra gulerødderne en smule for at lave en sauce.

Opskrifts-ID: F1069

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.