

Krydrede vafler med rejer og røget ananas
Et stort ja tak til krydrede vafler! Disse vafler fungerer perfekt i samspil med grillede rejer. Smagen af begge dele tages til nye højder med Kikkoman sojasauce, der giver den perfekte kontrast til den søde og røgede ananas.
Ingredienser
Vaffeldej:
Rejer:
Ananas:
Derudover:
- Vafler, ca. 80 g
- Rejer, ca. 55 g
- Ananas, ca. 24 g
- Yderligere toppings, ca. 40 g
Fremgangsmåde
Step 1
Bland mel, bagepulver, Kikkoman sojasauce og sukker i en stor skål. Pisk æggene i en anden skål og bland dem med kærnemælk og smeltet smør. Tilsæt æggeblandingen til melet og rør det hele godt sammen. Pas på ikke at røre for meget i dejen; enkelte klumper er ok. Bag vaflerne i et smurt vaffeljern.
Step 2
I en anden skål blandes paprika, spidskommen, koriander, cayennepeber, Kikkoman sojasauce, peber, hvidløg, olivenolie og citronsaft sammen. Læg rejerne i marinaden, dæk skålen til og lad dem marinere i køleskabet i minimum 15 minutter. Steg dem derefter på en pande eller grill i 3-4 minutter.
Step 3
I en tredje skål blandes røget paprika, kanel, honning og citronsaft. Mariner ananasstykkerne heri i mindst 30 minutter. Grill ananasstykkerne ved høj varme i 3-4 minutter. Sørg for at vende dem af og til.
Step 4
Server vaflerne sammen med labneh, ananas, rejer og friske krydderurter.
Tip:
Lad vaflerne køle af på en rist. De kan enten genopvarmes i en ovn eller fryses (de kan holde sig i op til 2 måneder).
Opskrifts-ID: F1047
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide