Krydrede vafler med rejer og røget ananas
Krydrede vafler med rejer og røget ananas

Krydrede vafler med rejer og røget ananas

Samlet tid35 min.
20 min.Arbejdstid
15 min.Tilberedningstid
45 min.waiting time

Et stort ja tak til krydrede vafler! Disse vafler fungerer perfekt i samspil med grillede rejer. Smagen af begge dele tages til nye højder med Kikkoman sojasauce, der giver den perfekte kontrast til den søde og røgede ananas.

Ingredienser

10 Portioner

Vaffeldej:

220 g
hvedemel, type 405
8 g
bagepulver
15 g
sukker
120 g
æg
400 g
kærnemælk
55 g
smeltet smør + en smule til at smøre med

Rejer:

5 g
sødt paprikapulver
5 g
stødt spidskommen
5 g
stødt korianderfrø
2 g
cayennepeber
3 g
stødt sort peber
30 g
finthakket hvidløg
60 ml
olivenolie
45 g
citronsaft
750 g
rejer, rensede og pillede (16/20)

Ananas:

5 g
røget paprikapulver
10 g
stødt kanel
75 g
honning
45 g
citronsaft
250 g
frisk ananas, skåret i mundrette bidder

Derudover:

400 g
labneh (friskost)
10 g
finthakket koriander
10 g
hakket purløg
Allergener:
Krebsdyr, gluten, æg, laktose, soja
Samlet vægt per portion:
200 g
Vægt per ingrediens:
  • Vafler, ca. 80 g
  • Rejer, ca. 55 g
  • Ananas, ca. 24 g
  • Yderligere toppings, ca. 40 g

Fremgangsmåde

Step 1

Bland mel, bagepulver, Kikkoman sojasauce og sukker i en stor skål. Pisk æggene i en anden skål og bland dem med kærnemælk og smeltet smør. Tilsæt æggeblandingen til melet og rør det hele godt sammen. Pas på ikke at røre for meget i dejen; enkelte klumper er ok. Bag vaflerne i et smurt vaffeljern.

Step 2

I en anden skål blandes paprika, spidskommen, koriander, cayennepeber, Kikkoman sojasauce, peber, hvidløg, olivenolie og citronsaft sammen. Læg rejerne i marinaden, dæk skålen til og lad dem marinere i køleskabet i minimum 15 minutter. Steg dem derefter på en pande eller grill i 3-4 minutter.

Step 3

I en tredje skål blandes røget paprika, kanel, honning og citronsaft. Mariner ananasstykkerne heri i mindst 30 minutter. Grill ananasstykkerne ved høj varme i 3-4 minutter. Sørg for at vende dem af og til.

Step 4

Server vaflerne sammen med labneh, ananas, rejer og friske krydderurter.

Tip:

Lad vaflerne køle af på en rist. De kan enten genopvarmes i en ovn eller fryses (de kan holde sig i op til 2 måneder).

Opskrifts-ID: F1047

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.