Jackfruitburgere à la pulled pork
Jackfruitburgere à la pulled pork

Jackfruitburgere à la pulled pork

Samlet tid 1 time
30 min. Arbejdstid
30 min. Tilberedningstid
30 min. ventetid

Jackfruit er fantastisk som køderstatning og fungerer særligt godt, når den marineres i Kikkoman sojasauce og derved efterligner umamismagen fra pulled pork. Disse små miniburgere er gode som en plantebaseret hovedret og til cateringsevents.

Ingredienser

10 Portioner

Jackfruit-marinade:

3 g
fed hvidløg
200 g
tomatpuré
20 g
fransk sennep (eller gul sennep)
2 g
røget, sødt paprikapulver
5 ml
srirachasauce
5 ml
chipotlesauce

Jackfruit:

1,8 kg
jackfruit i saltlage på dåse (1,3 kg efter væden er hældt fra)
50 ml
rapsolie til stegning

Coleslaw:

400 g
rødkål, tyndskåret
60 g
vegansk mayonnaise
30 ml
frisk limesaft
2 g
friskmalet sort peber

Burger:

500 g
veganske burgerboller (10 boller)
130 g
ketchup
150 g
icebergsalatblade
10 g
mikrogrønt (f.eks. ærterspirer eller andres slags)
Allergener:
1. Kornprodukter indeholdende gluten 6. Soja og sojabaserede produkter 10. Sennep og sennepsbaserede produkter 11. Sesamfrø og sesambaserede produkter
Samlet vægt per portion:
250 g
Vægt per ingrediens:
  • 50 g burgerboller
  • 150 g jackfruit
  • 50 g coleslaw

Fremgangsmåde

Step 1

Knus hvidløg i en hvidløgspresser, og bland tomatpuré, sennep, røget paprika, Kikkoman sojasauce, sriracha- og chipotlesauce til en marinade.

Step 2

Hæld væden fra jackfruit, kom den i en skål, og riv den groft i strimler med en gaffel. Tilsæt marinaden, og bland det hele grundigt sammen. Lad det marinere på et køligt sted i 30 minutter.

Step 3

Bland rødkål, vegansk mayonnaise, limesaft og peber til en coleslaw.

Step 4

Hæld overskydende væde fra den marinerede jackfruit, og steg den på en pande i 5-10 minutter.

Step 5

Skær forsigtigt burgerbollerne over, og rist dem eventuelt på en tør pande. Fordel ca. 13 g ketchup på den nederste halvdel, tilsæt derefter salatblade, 150 g jackfruit og 50 g coleslaw. Læg den anden halvdel af bollen ovenpå og pynt med 1-2 g mikrogrønt inden servering.

Tip:

Tilpas marinaden efter smag og behag – gør den mere krydret eller giv den mere tomatsmag, alt efter hvad du foretrækker. Vær opmærksom når du køber burgerboller, da udgaver med smør ofte kun er vegetariske, men ikke veganske. 

Denne opskrift ser særligt indbydende ud, hvis den serveres i sorte burgerboller farvet med aktivt kul (tilgængelig i foodservice-industrien). Farven påvirker ikke smagen. 

Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.

Opskrifts-ID: F1091

Opskrift som PDF

Download som PDF

Få mere at vide

Har du spørgsmål vedrørende vores opskrifter eller produkter?

Vi vil altid gerne hjælpe

Tag kontakt til os nu

Tag kontakt til os!

Har du spørgsmål vedrørende vores produkter, hvor man kan købe dem eller vil du gerne vide mere om Kikkoman? Så tag endelig kontakt til os!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* påkrævet felt

Vær opmærksom på databeskyttelseserklæringen. Du kan finde yderligere forretningsmæssige oplysninger i kolofonen under Impressum.