

Jackfruitburgere à la pulled pork
Jackfruit er fantastisk som køderstatning og fungerer særligt godt, når den marineres i Kikkoman sojasauce og derved efterligner umamismagen fra pulled pork. Disse små miniburgere er gode som en plantebaseret hovedret og til cateringsevents.
Ingredienser
Jackfruit-marinade:
Jackfruit:
Coleslaw:
Burger:
- 50 g burgerboller
- 150 g jackfruit
- 50 g coleslaw
Fremgangsmåde
Step 1
Knus hvidløg i en hvidløgspresser, og bland tomatpuré, sennep, røget paprika, Kikkoman sojasauce, sriracha- og chipotlesauce til en marinade.
Step 2
Hæld væden fra jackfruit, kom den i en skål, og riv den groft i strimler med en gaffel. Tilsæt marinaden, og bland det hele grundigt sammen. Lad det marinere på et køligt sted i 30 minutter.
Step 3
Bland rødkål, vegansk mayonnaise, limesaft og peber til en coleslaw.
Step 4
Hæld overskydende væde fra den marinerede jackfruit, og steg den på en pande i 5-10 minutter.
Step 5
Skær forsigtigt burgerbollerne over, og rist dem eventuelt på en tør pande. Fordel ca. 13 g ketchup på den nederste halvdel, tilsæt derefter salatblade, 150 g jackfruit og 50 g coleslaw. Læg den anden halvdel af bollen ovenpå og pynt med 1-2 g mikrogrønt inden servering.
Tip:
Tilpas marinaden efter smag og behag – gør den mere krydret eller giv den mere tomatsmag, alt efter hvad du foretrækker. Vær opmærksom når du køber burgerboller, da udgaver med smør ofte kun er vegetariske, men ikke veganske.
Denne opskrift ser særligt indbydende ud, hvis den serveres i sorte burgerboller farvet med aktivt kul (tilgængelig i foodservice-industrien). Farven påvirker ikke smagen.
Du kan erstatte Kikkoman sojasauce med Kikkoman sojasauce med mindre salt, alt efter smag og behag.
Opskrifts-ID: F1091
Opskrift som PDF
Download som PDFFå mere at vide